deurne leeft sofie amputatie ziekte hiel

Het hartverscheurende verhaal van Sofie Van Hoof, een 41-jarige alleenstaande moeder uit Deurne Noord, laat niemand onberoerd. Al 35 jaar kampt ze met diabetes type 1, en nu, na een reeks tragische gebeurtenissen, heeft ze haar been moeten laten amputeren.

In november 2022 liep Sofie een wond op aan haar linkervoet. Ondanks diverse behandelingen en ziekenhuisbezoeken, verslechterde de wond en resulteerde uiteindelijk in een infectie die haar hielbot aantastte en brak. Op 13 maart 2023 onderging ze de levensveranderende amputatie.

Terwijl ze al zes weken in het ziekenhuis verblijft en nog moet beginnen met haar revalidatie in een revalidatiecentrum, kreeg Sofie te horen dat ze de eerste maanden geen financiële steun van de overheid zal ontvangen. Dit komt omdat er eerst een cijfer aan haar handicap moet worden toegekend, wat tot een jaar kan duren.

Financiële lasten en een nieuwe start: Sofie’s weg naar herstel en onafhankelijkheid

De moedige moeder van een 16-jarige dochter moet nu zelf de kosten dragen voor een prothese, hulpmiddelen en aanpassingen in haar huis en voertuig. In een poging haar toekomst en die van haar dochter en hondjes te verbeteren, is Sofie van plan haar rijwoning te verkopen en op zoek te gaan naar een gelijkvloers appartement met twee slaapkamers en een tuin in Deurne Noord.

Laten we ons hart openen en Sofie steunen in deze zware tijd. Er is een steunactie opgezet om haar te helpen met de financiële lasten die gepaard gaan met haar amputatie. U kunt haar steunen via deze link: https://steunactie.be/actie/steunactie-voor-prothese/-18863.

Samen kunnen we het verschil maken in Sofie’s leven en haar hoop geven voor een betere toekomst.