Zaterdagavond sloeg de regiowerking Oost de handen in mekaar met verschillende inspectiediensten om op twee locaties een controle te voeren. Zo bezochten ze samen met de mobiele eenheid, de recherche, het hondenteam, douane en Stad Antwerpen een feestzaal in Deurne.

Alle aanwezigen zijn geïdentificeerd. Drie zwartwerkers zijn op heterdaad betrapt. In de privévertrekken vond de politie 51 stuks illegaal vuurwerk van het type cobra 6. De zware knallers zijn in beslag genomen. Op de tweede plaats, een sishabar in Deurne, zijn ongeveer 25 klanten gecontroleerd. De brandweer deed nazicht na een positieve CO-meting.

Er is een grote som geld gevonden waarvoor de uitleg twijfelachtig was. De meer dan 20 000 euro zouden van een klant zijn. De politie vermoedde dat er sprake was van witwas. Op last van het parket is de zaak verzegeld.

De politie vond bij andere controles in de omgeving ook nog een gestolen bromfiets terug. Een autobestuurder kreeg een rijverbod gedurende zes uur opgelegd na een positieve alcoholtest. Een andere bestuurder testte positief op drugs en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven.

Bron: Lokale Politie Antwerpen