deurne leeft voorbereidende werken bomen

In de Boekenberglei zijn gisteren voorbereidende werken gestart voor de verplanting van 14 platanen. Deze werken omvatten het graven van een sleuf rondom de bomen, wat de bomen aanmoedigt om wortels dichter bij de stam te vormen. Dit proces is belangrijk om de bomen voor te bereiden op hun toekomstige verhuizing.

De komende zomer krijgen de platanen voldoende water, zodat ze eventueel verloren gegane wortels kunnen compenseren. Wanneer hun nieuwe standplaats klaar is, zullen de bomen naar hun nieuwe locatie worden verplant.

Bevoegd schepen Freddy Lorent (OVLD) legt uit:

Dit zijn werken waarbij men x meter van de stam de wortels nu in de lente doorknipt, zodat er de komende maanden nieuwe wortels kunnen bijkomen. En in oktober of november worden de bomen verplaatst, zodat we deze niet moeten kappen bij de werken.

Een zorgvuldige voorbereiding voor een groenere toekomst

Ook de 14 platanen aan de overkant van de middenberm zullen in de toekomst op dezelfde manier worden voorbereid op verplanting. Dit project maakt deel uit van een groter plan om de omgeving van de Boekenberglei te verbeteren en te verfraaien.

Vragen?

Voor meer informatie over dit project kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Wijkoverleg Deurne via telefoonnummer 03 338 45 76 of per e-mail via wijkoverleg.deurne@antwerpen.be.

Bron: District Deurne – Foto: Marjel Côme