Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) heeft plannen bekendgemaakt voor de volledige vervanging van de bruggen over de Sterckshoflei en Cornelissenlaan langs de E313/E34 in Deurne, wegens de slechte staat van de huidige structuren. Om inwoners van Deurne en geïnteresseerden in te lichten over deze noodzakelijke vernieuwingswerken, wordt er een digitale infosessie georganiseerd op maandag 22 april 2024 van 19.30 tot 21 uur.

De nieuwe brugelementen zullen worden gebouwd in een speciaal ingerichte werfzone naast de snelweg, waarna ze naar hun uiteindelijke locatie worden verplaatst. Deze aanpak zorgt voor een efficiënte uitvoering van het project met minimale verstoring voor het verkeer.

Voor de start van de bouwwerkzaamheden zal een studiebureau een omgevingsvergunning aanvragen. Na goedkeuring hiervan zal de constructie van de nieuwe bruggen aanvangen. Het AWV streeft ernaar om de hinder tijdens de bouwperiode tot een minimum te beperken en belooft regelmatige updates te verstrekken via hun website en nieuwsbrief.

Deelnemers aan de digitale infosessie zullen uitgebreide informatie ontvangen over de planning, fasering van de werken en de verwachte impact op het lokale verkeer. Geïnteresseerden kunnen zich binnenkort inschrijven voor de infosessie via de website van AWV.

Voor diegenen die niet in staat zijn digitaal deel te nemen, biedt AWV een alternatief door een livestream van de sessie beschikbaar te stellen in de refter van het districtshuis van Deurne. Belangstellenden worden aangemoedigd zich ook hiervoor in te schrijven, ondanks dat ter plaatse geen sprekers aanwezig zullen zijn om vragen direct te beantwoorden.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van het project, bezoek de website van het Agentschap Wegen & Verkeer.