deurne leeft boertaarbaan putten awv

Het hobbelige wegdek van de Boterlaarbaan in Deurne zal eindelijk enige aandacht krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft aangekondigd dat noodherstellingen zullen plaatsvinden in de komende maand, aangezien de staat van de weg verslechterd is tot een kritiek punt.

Automobilisten die regelmatig over de Boterlaarbaan rijden, zijn al langere tijd bekend met de enorme putten in het wegdek, die op sommige plaatsen ondraaglijk zijn geworden. Hoewel het AWV een studie uitvoert om het wegdek volledig te herstellen, zullen deze werken pas ten vroegste in 2026 beginnen. Dit betekent dat weggebruikers nog enkele jaren zullen moeten omgaan met een hobbelig traject.

Gilles Van Goethem van het AWV erkent dat eerdere kleine herstellingen geen significant effect hebben gehad.

We zijn ons bewust van de slechte staat van het wegdek en houden dit nauwlettend in de gaten.

zegt Van Goethem.

Ongeveer 2 weken geleden hebben we nog lokale herstellingen uitgevoerd, maar deze hebben weinig verbetering opgeleverd. Daarom hebben we nu besloten om grondigere herstellingen uit te voeren om de verkeersveiligheid te garanderen.

Het AWV zal de toplaag van het asfalt op de slechtste stukken vernieuwen

Het gaat om een gebied van ongeveer 500 vierkante meter dat we in april zullen vernieuwen.

Hoewel dit een positieve stap is, blijft de vraag of dit voldoende zal zijn om de problemen op de Boterlaarbaan in Deurne tot 2026 te verhelpen.