deurne leeft nieuwe blauwe stickers parkeerpalen parkeerautomaten betalen parkeren in deurne
28.05.2020

Dit voorjaar is de stad gestart met het vernieuwen van alle stickers op parkeerinfoborden en parkeerautomaten in Deurne. In de loop van dit jaar komen er namelijk extra aanbieders van parkeerapps bij waarnaar de nieuwe stickers verwijzen via een QR-code en URL.

In de loop van dit jaar zullen parkeerders in Antwerpen via meer dan tien verschillende Belgische én Nederlands aanbieders kunnen betalen voor hun parkeersessie. De stickers op infoborden en parkeerautomaten vermelden momenteel enkel de huidige twee aanbieders.
Daarom worden vanaf april over heel de stad alle stickers vervangen. De nieuwe stickers zullen met een QR-code en een URL verwijzen naar een viertalige webpagina. Daarop staan alle op dat moment operationele aanbieders en de functionaliteiten per aanbieder. Zo worden de stickers tijdlozer. Online kan de info immers continu up-to-date gehouden worden.

Eenvoudigere communicatie

In het ontwerp van de nieuwe stickers wordt er ook extra aandacht besteed aan eenvoudige, universele en – zoals eerder vermeld – tijdloze communicatie. Zo staan bijvoorbeeld de venstertijden wanneer er betaald moet worden duidelijker en groter op de stickers. De aanduiding ervan is ook zo universeel mogelijk.

De dichtstbijzijnde parkeerautomaat wordt niet langer vermeld maar er wordt verwezen naar een online-kaart op www.antwerpen.be/parkeer. Dit verkleint de kans dat bezoekers zich naar een verplaatste of tijdelijk afgesloten automaat begeven. Vanuit die kaart kunnen ze ook een route plannen.

Lage-emissiezone

Verder geven de stickers nog steeds vermelding van de lage-emissiezone wanneer een bezoeker zich binnen de zone parkeert. De tariefcode die nodig is om digitaal een parkeersessie te starten wordt vanaf nu ook nog groter getoond op de stickers.

Bron: District Deurne