deurne leeft Cornelissenlaan kerselaar

Het is weer die tijd van het jaar: Deurne’s iconische (Jan) Cornelissenlaan, gelegen op de grens tussen Deurne Noord en Zuid, wordt overspoeld door de adembenemende roze bloesems van de Japanse kerselaars.

Elk jaar wordt de straat opgefleurd door de bloeiende bomen, die zowel bewoners als bezoekers in groten getale aantrekken.

De roze magie van de Cornelissenlaan

De spectaculaire bloei van de Japanse kerselaars is een jaarlijks terugkerend fenomeen rondom Kasteel Sterckxhof. Desondanks blijft het elk jaar opnieuw een betoverend schouwspel dat veel mensen op de been brengt. De straat wordt de komende weken een levendig trefpunt voor zowel Deurnenaars als bezoekers van buitenaf, die met bewondering de roze pracht komen aanschouwen.

Een unieke fotolocatie

De Cornelissenlaan in het Rivierenhof is niet alleen een mooie plek om te genieten van de natuur, maar ook de ideale locatie voor het maken van prachtige foto’s. Menig Instagram-feed wordt de komende dagen gevuld met de roze bloesems, en ook communiefoto’s worden vaak in deze schilderachtige omgeving genomen. De bloeiende Japanse kerselaars zorgen voor een unieke en onvergetelijke achtergrond, waardoor de foto’s een extra bijzondere uitstraling krijgen.

Als je zelf de betoverende roze pracht van de Cornelissenlaan wilt ervaren, zorg dan dat je de komende weken een bezoekje plant. De bloesems blijven slechts een korte tijd hangen, waarna de blaadjes langzaam naar beneden dwarrelen en het schouwspel voorbij is.

Beelden: Marc Verhaegen