Het verhuis- en logistiek bedrijf Gosselin heeft samen met energiereus ENGIE een indrukwekkende stap gezet in hun streven naar duurzaamheid met de installatie van een zonnepanelenpark van 1,5 MWp op het dak van het Gosselin Crown I magazijn in Deurne. Dit project, dat meer dan 3000 zonnepanelen omvat, is ontworpen om de CO2-uitstoot van Gosselin jaarlijks met 535 ton te verminderen.

Deze vermindering van uitstoot staat gelijk aan de jaarlijkse emissies van 268 dieselwagens, waarmee Gosselin een significante bijdrage levert aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. ENGIE, verantwoordelijk voor de installatie, onderhoud en financiering via hun derde-investeerdersmodel ENGIE Sun4Business, heeft met dit project een nieuwe mijlpaal bereikt.

Sinds maart operationeel, produceert de installatie gemiddeld 1373 MWh per jaar aan groene energie. Dit staat gelijk aan het jaarverbruik van 446 gezinnen. Gosselin gebruikt 25% van deze elektriciteit zelf, waarmee 52% van hun lokale energiebehoefte wordt gedekt.

ENGIE is bijzonder trots dat Gosselin ons hun vertrouwen schenkt voor de versnelling van hun energietransitie.

zegt Vincent Verbeke, CEO van ENGIE België.

Het zijn partnerschappen zoals deze die België zullen helpen om een groenere en duurzamere toekomst tegemoet te gaan.

Naast de focus op zonne-energie, pleit Gosselin al jaren voor het gebruik van multimodaal transport en stimuleert het woon-werkverkeer met de fiets, in lijn met hun recent vernieuwde missie voor ecologisch en economisch bewustzijn.

Marc Smet, CEO van Gosselin Group, voegt toe:

De samenwerking met ENGIE sluit naadloos aan bij onze vernieuwde missie en waarden. De vlotte installatie van deze 3056 zonnepanelen markeert een ‘quick win’ in ons streven naar verduurzaming.

Met dit project, dat deel uitmaakt van ENGIE’s ambitie om tegen 2030 300 MW aan zonnepanelen bij hun professionele klanten te installeren, zetten Gosselin en ENGIE belangrijke stappen naar een duurzamere toekomst.