deurne leeft noah kuavita munhen ek silok deurne
18.08.2022

Vandaag, donderdag 18 augustus, start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Waaronder ook Noah Kuavita uit Deurne.

Op het programma van het EK staan de kwalificaties voor juniores en seniores. De gymnasten in de oudste leeftijdscategorie, seniores, kunnen zich selecteren voor de teamfinale waar we de 8 beste landen opnieuw in actie zien. Zowel de juniores als de seniores kunnen zich selecteren voor de toestelfinales, waar de 8 beste gymnasten strijden om de titel per toestel. De seniores geven de aftrap tijdens hun kwalificaties op donderdag 18 augustus in subdivisie 2 omstreeks 13.53 uur.

De kwalificaties en finales zijn LIVE te volgen via de online livestream aangeboden door Sporza.

Delegatie Toestelturnen jongens Team BELGIUM jongens

  • Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas)
  • Noah Kuavita (Silok Deurne)
  • Glen Cuyle (Gym Izegem)
  • Nicola Cuyle (Gym Izegem)
  • Takumi Onoshima (Ffg)

Districtsschepen voor Sport Elke Brydenbach was enkele dagen geleden ter plekke in München:

Bij de start van het EK al even zelf de sfeer gaan opsnuiven in het Olympiapark in München. 4700 topatleten zullen de komende 10 dagen het beste van zichzelf geven verspreid over 9 verschillende disciplines. Als lokale sportschepen alvast trots dat Noah Kuavita, topgymnast en lid van Silok Deurne, België mee zal vertegenwoordigen op dit EK.

Ik wens Noah vandaag ontzettend veel succes met de kwalificaties en hoop stilletjes dat er toch ook een finale plek inzit.

Beeld: gymnastics.sport & Laenens Koen