De Sixties

Meer info over het evenement

Bibliotheek Couwelaar organiseert op donderdag 30 november 2023 een gratis muzikale lezing over de jaren zestig. Tijdens deze lezing zal er teruggeblikt worden op deze opwindende periode waarin een generatie de oude wereld failliet verklaarde en de verbeelding aan de macht hielp.

Maar er is een bijzonderheid aan deze lezing: hij zal niet plaatsvinden in de bibliotheek zelf. In plaats daarvan zal de lezing gehouden worden in Cinema Rix aan de Gryspeerstraat 86 in Deurne. Zo kunnen de bezoekers genieten van de lezing in een unieke sfeer.

De jaren zestig waren een tijd van grote veranderingen en vernieuwing. Met de opkomst van de hippiecultuur werden nieuwe waarden en normen geïntroduceerd. Het was een tijd van vrijheid en expressie, waarin sex, drugs en rock-‘n-roll hoogtij vierden. Tijdens de lezing zal er stilgestaan worden bij de invloed van deze ontwikkelingen op de samenleving en hoe ze de wereld veranderden.

De lezing vindt plaats op donderdag 30 november 2023 van 20:00 tot 22:15 uur. U kunt zich inschrijven via bibdeurne@antwerpen.be, maar het is ook mogelijk om gewoon binnen te wandelen op de avond zelf. Dus wilt u meer te weten komen over deze boeiende periode in de geschiedenis? Kom dan naar Cinema Rix en laat uw haar alvast groeien!