De speeltuin in het Boekenbergpark in Deurne is helemaal vernieuwd. Het district koos ervoor om het speelterrein een Chinese ‘touch’ te geven, een verwijzing naar de Chinese toren in het park. Vrijdag wordt het speelterrein feestelijk ingehuldigd.

In de zomer van 2022 vulden 350 gebruikers van het speelterrein een bevraging in. Hun feedback werd gebruikt om het nieuwe ontwerp op te maken. Met de Chinese toren in het park als inspiratie werd de speeltuin in Chinees thema uitgewerkt. De vier bestaande vakken zijn behouden gebleven, wél zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst. Die werden verlaagd aangelegd. Er werd geopteerd om rond de toestellen halfverharding aan te brengen. De buitenste randen zijn verhoogd, zodat ze ook als zitbank gebruikt kunnen worden. ​

Feestelijke opening

Op vrijdag 29 maart om 16 uur huldigt Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor jeugd, het vernieuwde speelterrein officieel in. Er is live muziek, het district voorziet gratis fruit voor de aanwezigen en kinderen kunnen op de foto met de Deurnse superheld Dax Lupo.

Investeren in ruimte voor onze jongeren vinden wij belangrijk. Daarom zetten we sterk in om leuke speelplekken te creëren in ons district. Met de complete make-over van het speelterrein in het Boekenbergpark zijn we ervan overtuigd dat de Deurnse kinderen terug een leuke plek hebben om te ravotten en zich volledig uit te leven.

aldus Elke Brydenbach.