Ondanks de hitte en een onverwachte regenbui was de derde editie van Deurne Feest afgelopen zondag een groot succes. Volgens de organisatie waren er minstens 10.000 bezoekers aanwezig.

Vanwege de hitte en het opkomende stormweer in de namiddag hadden we minder bezoekers dan vorig jaar, maar we kunnen zeker spreken van een succes.

aldus Alain Hoeckx, de organisator en voorzitter van Winkeliersvereniging Deurne Centrum.

Er waren meer dan 300 standhouders aanwezig die hun waren op de rommelmarkt aanboden. Tot 15.00 uur verliep alles zonder problemen. Vanwege de voorspelde storm bleef de organisatie de weersvoorspellingen nauwlettend volgen. Rond 14.40 uur informeerde de organisatie de standhouders over het naderende onweer, zodat iedereen op tijd kon inpakken. Hierdoor eindigde de rommelmarkt deze editie iets vroeger dan gepland, maar bleef iedereen veilig.

Volgend jaar gaan we het concept enigszins aanpassen.

onthult Hoeckx.

We plannen om de feestmarkt te verhuizen naar het tweede deel van de Gallifortlei, zodat de festiviteiten meer gebundeld zijn. We zullen ook de rommelmarkt op de Frank Craeybeckxlaan verder uitbreiden, aangezien dat langs het wielrennersparcours een succes was.

Zeven groepen straatartiesten zorgden voor sfeer en een gezellige vibe die deed denken aan een klein festival. De unieke bloembogen over de Gallifortlei, de muzikanten en de standhouders, het bracht allemaal mensen uit Deurne en de randgemeenten samen.

Dit jaar trok het evenement ook een bekende Vlaming aan, niemand minder dan James Cooke verkocht spullen voor een goed doel in het kader van een nieuw televisieprogramma.

De organisatie bedankt alle bezoekers en vrijwilligers en kijkt al uit naar volgend jaar.

Beelden: Stefan Lambrechts