deurne leeft dogs of deurne wandeling afsluit

Enkele weken geleden organiseerde VZW Curieus lanceert , met ondersteuning van district Deurne, het buurtverbindend fotoproject ‘Dogs of Deurne’. 19 ​Deurnse baasjes met hun hond werden gefotografeerd.

Hun portretten staan op 9 plekken in Deurne. Aan de hand van QR-codes kunnen voorbijgangers een interview met de hondeneigenaar horen en ontdekken wat het verhaal is tussen het baasje en de hond.

Hart voor honden

District Deurne heeft een groot hart voor honden. Deze viervoeters verbinden mensen op een eenvoudige manier en zijn vaak een handige gespreksstarter. Ze stimuleren betrokkenheid en mensen in eenzaamheid halen veel uit de ontmoetingen tijdens het wandelen met hun hond.

Dogs of Deurne

Vzw Curieus zag het belang van ontmoetingen tussen hondeneigenaars tijdens hun dagelijkse wandelingen met hun trouwe viervoeters. De 19 portretten – met bijbehorende QR-codes – zijn geplaatst op 9 inspirerende plekken tussen Buurtbar Barix in de De Gryspeerstraat en de Bremweide.

De QR-codes brengen de bezoekers naar een podcastinterview met de hondeneigenaar. Luisteraars komen meer te weten over het verhaal tussen baasje en hond, welke plek de hond inneemt in het leven van het baasje en welke rol Deurne in dit verhaal speelt. Het project ‘Dogs of Deurne’ wil zoveel mogelijk een juiste representatie van de Deurnse samenleving weergeven. Diversiteit in baasjes en honden dus.

Wandeling

Vzw Curieus nodigt op zaterdag 19 november 2022 alle Deurnenaren – met of zonder hond – uit om het fotoproject ‘Dogs of Deurne’ af te sluiten tijdens de laatste wandeling langs de verschillende portretten. Deze wandeling start om 14 uur aan Buurtbar Barix, De Gryspeerstraat 86.

Bron: District Deurne – beeld Marc Verhaegen