deurne leeft rouwcentrum loots cogelsplein

Het leven is niet altijd gemakkelijk, dat moeten we je vast niet vertellen. Aan elk leven komt een einde, elke bloem verwelkt ooit een keer.

Op het moment dat je afscheid moet nemen van iemand die je graag ziet, dan doet de rest er niet meer toe. Het enige wat je wilt, is denken aan de mooie momenten. Herinneringen ophalen en rouwen.

Een steunende schouder

Alleen is het jammer genoeg zo eenvoudig niet. Bij een overlijden komt er heel wat kijken. Precies dan wordt er heel wat van je verwacht. Papierwerk, administratie, voorbereiding, organisatie. Alles waar je geen zin in hebt, belandt op je bord.

Het helpt dan enorm om geholpen te worden. Een steunende schouder, iemand die het werk van je overneemt. Zodat jij afscheid kan nemen op jouw eigen manier.

Tot in de kleinste details

De mensen van Rouwcentrum Loots kennen Deurne door en door. Haar inwoners, de families, de gemeenschap. Op het moment dat je een dierbare verliest, staan zij je bij met raad en daad. En vooral: met hart en ziel. Samen met jou organiseren ze de afscheidsplechtigheid die perfect past bij jouw verloren familielid of vriend. Zelfs ’s avonds en in het weekend staan ze klaar om je te helpen.

Een warme, persoonlijke aanpak

Rouwcentrum Loots is echt nog een kleinschalige organisatie. Ze helpen je om zicht te krijgen op wat er allemaal moet gebeuren. Met zachte hand nemen ze de formaliteiten van je over.

Ze ondersteunen je op warme, persoonlijke wijze. Zodat jij het afscheid kan organiseren op jouw manier. In de mooie aula van Rouwcentrum Loots kunnen begrafenissen georganiseerd worden voor iedereen, ongeacht de geloofsovertuiging van de overledene.

Afscheid nemen, men leert het nooit…

Afscheid nemen is met zachte vingers dat wat voorbij is dichtdoen, en verpakken in goede gedachten ter herinnering. Afscheid nemen is het moeilijkste in het leven, men leert het nooit.

Dat is de filosofie van Rouwcentrum Loots – en zo is het maar net. Moet je noodgedwongen afscheid nemen van iemand van wie je houdt? Neem de telefoon en bel hen op. Hun hulp en begeleiding maken dit moeilijke moment net iets draaglijker.

Begrafenissen Loots, Cogelsplein 1-3
03 324 94 94 & www.begrafenissenloots.be

Beelden: Stefan Lambrechts

Deurne Leeft Magazine: Editie december 2020

Dit artikel was een onderdeel van de allereerste editie van het magazine Deurne Leeft. Ontdek de andere artikels op onze website of bekijk de digitale versie van het magazine hieronder: