Dit jaar tilt Deurne de kerstsfeer naar een hoger niveau met een verenigde en uitgebreide kerstmarkt op de Gallifortlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Palinckstraat, op zondag 17 december van 12:00 tot 20:00 uur. Na het succes van vorig jaar, waar twee afzonderlijke evenementen plaatsvonden, bundelen de winkeliersvereniging Deurne Centrum en de Lokale Economieraad Deurne dit jaar hun krachten voor een knus evenement.

Alain Hoeckx, voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum, licht toe:

Deze unieke samenwerking symboliseert de eenheid en de ondernemingsgeest in ons district. Ons doel is om een onvergetelijke kerstervaring te bieden aan zowel het district Deurne als bezoekers van buitenaf. Makers worden geselecteerd, zodat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden. Verschillende winkeliers uit de straat doen mee, alsook leden van de winkeliersvereniging.

De kerstmarkt van Deurne presenteert met trots twee hoofdonderdelen. Ten eerste, de cadeaumarkt, gecureerd door Inez Vidts. Zij benadrukt:

Onze cadeaumarkt biedt een schat aan unieke, handgemaakte items die je nergens online vindt. Het is de perfecte plek om dat speciale, authentieke geschenk te vinden dat je nergens anders kunt krijgen.

Daarnaast wordt de culinaire kant van het evenement vertegenwoordigd door Benny van Loon, voorzitter van de Lokale Economieraad Deurne. Hij verklaart:

De foodmarkt belooft een waar festijn te zijn, met een scala aan standjes die van typische winterkost tot lokale specialiteiten serveren. Het is een viering van onze diverse Deurnese keuken.

De kerstmarkt biedt meer dan alleen winkelen en eten. Bezoekers kunnen op de foto met de kerstman, genieten van optredens van lokale dansgroepen, Zumba-sessies, live optredens, percussie-workshops, en entertainment voor kinderen zoals een ballonnenclown en grimage. Met zitzones voorzien van vuurkorven wordt een warme en uitnodigende sfeer gecreëerd.

Standhouders die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de kerstmarkt, met name foodtrucks en lokale makers, worden aangemoedigd zich aan te melden. (Alain@deurneleeft.be)
Het ondernemend trio besluit:

Dit is een uitstekende kans om deel uit te maken van dit levendige evenement en uw producten of diensten te presenteren aan een breed publiek. Koop je cadeautjes lokaal, want de grote internationale webshops betalen de kerstverlichting niet.

De toegang tot het evenement is gratis en open voor iedereen, wat de kerstmarkt van Deurne een must-visit evenement maakt voor families, vrienden en iedereen die wil genieten van de knusse sfeer van Kerstmis.

illustratief beeld van vorige editie door Stefan Lambrechts.