opruimactie DeurneRuimtOp

Deurne Ruimt Op, Winkeliersvereniging Deurne Centrum, Provinciaal Groendomein Rivierenhof en Stad Antwerpen steken de handen ineen en pakken uit met een grote opruimactie en mobiel recyclagepunt.

Ook de handelaars van Deurne Centrum vinden een propere buurt belangrijk. Daarom hebben zij ervoor gezorgd dat er op zaterdag 30 april een mini-recyclagepark naar het Cogelsplein komt. Daar kan je kleine hoeveelheden afval kwijt die naar het recyclagepark zouden moeten (frituurolie, batterijen, etc.). De handelaars trakteren op een drankje en zorgen voor een streepje muziek.

Met ondertussen al aardig wat kilometers op de teller is het mini-recyclagepark geen onbekende meer in de districten. Onlangs bleek dat de locaties in Deurne het drukbezochtst worden.

Toch klaagden veel inwoners tijdens het laatste bezoek aan Deurne dat het recyclagepunt enkel tijdens de week te bezoeken was. Daar komt nu dus eenmalig verandering in!

Weet Alain Hoeckx, initiatiefnemer van Deurne Ruimt Op!

Op zaterdag 30 april strijkt het mobiel recyclagepunt voor het eerst neer op het Cogelsplein in Deurne, ter hoogte van het velo-station. Je kan er terecht van 9.30 tot 15 uur.

Hoe werkt het recyclagepunt?

Je komt gewoon te voet of met de fiets (niet met de wagen, uitzondering voor minder mobiele mensen) langs met je spullen bij het recyclagepunt, je hoeft geen identiteitskaart te tonen. Je mag maximaal twee maal (per dag) een bezoek aan het recyclagepunt brengen.

Ruim je eigen omgeving op en doe mee aan de opruimactie!

Als de lente in de lucht hangt komen bij heel wat Deurnenaars de poets- en opruimkriebels boven.

Wil je ook zorgen dat jouw buurt proper blijf? Sluit dan aan tijdens de opruimactie op zaterdag 30 april. Aan het recyclagepunt voorziet het Provinciaal Groendomein Rivierenhof materiaal om samen aan de slag te gaan. Haal hier je grijper, vuilniszak en handschoenen en ga op pad! Voor de jonge deelnemers wordt een leerzaam sorteerspel voorzien.

Met deze opruimactie willen we de buurtbewoners motiveren om samen van Deurne en van ons prachtige park een schonere plek te maken. Tegelijk willen we een moment creëren waarop buurtbewoners elkaar beter leren kennen en betrokken worden bij hun eigen leefomgeving.

vertelt Renee Beerens, medewerker op de dienst publiekswerking van het Rivierenhof.

Praktisch

Wanneer:
zaterdag 30 april 2022, van 9.30 tot 15 uur.

Waar:
Cogelsplein t.h.v. het velo-station, Deurne.

Meer info:
Facebook-event: https://fb.me/e/5fJhI34Bs