deurne leeft galabal

Vrijdag 10 maart was het dan zover: het galabal van de ondernemers van Deurne vond plaats in Kasteel Rivierenhof. Na weken van campagne voeren en stemmen verzamelen, waren de genomineerden klaar om te horen wie de prijzen in ontvangst mocht nemen.

Stadsschepen voor lokale economie Koen Kennis (N-VA) begon met zijn steun te uiten voor de ondernemers van Deurne:

Een goed georganiseerd netwerk van handelaren is goud waard voor district en stad, en finaal ook – en dat is toch uiteindelijk het allerbelangrijkste – voor jullie klanten. Als schepen voor middenstand doet het mij erg veel plezier om zulke initiatieven te zien ontstaan en ik wil dan ook graag de lokale economieraad van Deurne bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Dit wijst op de drang om beter te doen, een belangrijk ingrediënt voor succesvol ondernemerschap.

Verkiezing in 4 categorieën

Het publiek heeft weken vooraf gekozen voor de favoriete ondernemer in de iedere categorie.  De top drie van iedere categorie werd aangekondigd tijdens het evenement. Na een korte pitch van de genomineerden was het aan de jury de uiteindelijke beslissing nam.

De jury, bestaande uit juryvoorzitter Bert Van Thilburgh (Trendwatcher), Karel Havermans (Slagerij Havermans) en Caroline Heirwegh (Unizo Antwerpen) had de moeilijke taak om de winnaars te kiezen in de vier verschillende categorieën.

Publiek en jury eensgezind: RicoLab is de meest duurzame onderneming van Deurne

In de categorie ‘Meest duurzame onderneming’ waren RicoLab, Abies en ZEDD genomineerd. RicoLab won de prijs met de meeste stemmen van het publiek en de steun van de jury. Ruth Vanreusel nam samen met collega Vera Verhaert de prijs in ontvangst:

Gestart in januari 2020, vlak voor de corona-pandemie hebben we wel al wat watertjes doorzwommen in Deurne. Deze prijs is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn. We gaan dan ook door en dromen ervan om ooit alle scholen in Deurne te voorzien van lokaal geteeld en pesticiden-vrij fruit.

Emotionele winnaar Tessa Mariën straalt als ‘Beste vrouwelijke onderneming’

Tessa Mariën van Leonidas Deurne werd bekroond tot ‘Beste vrouwelijke onderneming’ van Deurne met de meeste stemmen van het publiek. Dankzij Tessa’s oprechte pitch won ze de prijs en was ze zichtbaar geëmotioneerd:

Ik had het gedroomd, maar niet verwacht. Bedankt aan iedereen die op mij gestemd heeft, dit betekent veel voor me.

Foodmaker Deurne bewijst zich als rijzende ster met winst in categorie ‘Beste starter’

In de categorie ‘Beste starter (tussen 2020-2022)’ wist Barbele Walraet van Foodmaker Deurne de jury te overtuigen met een op maat gemaakt filmpje. Foodmaker startte in augustus 2021, pal in de corona-pandemie. Vandaag staan ze er nog steeds en zijn ze een vaste waarde geworden voor de site van Park Groot Schijn.

We hadden dit niet verwacht, het is de kers op de taart voor ons team. Wij werken 7 op 7 en dat is niet ongezien voorbijgegaan, dat doet deugd.

aldus Barbele.

Ijssalon Pinguïn: 100 jaar ijsschepkunst en nu ook winnaar van carrièreprijs

Tot slot was er nog de categorie de carrière prijs voor bedrijven die minstens 40 jaar actief zijn. De top 3 bestond uit: Ijssalon Pinguïn, Koffie Verheyen en Tip top catering. Ijssalon Pinguïn, een begrip op dé Herentalsebaan sinds meer dan 100 jaar, mocht deze prijs in ontvangst nemen. Voor Woody de Beuckelaer, zijn zus Billie en moeder Carine Van Beeden was deze carrière prijs winnen een eerbetoon aan hun vader, die 2 jaar geleden helaas overleed.

Er zijn uitbreidingsplannen naar Wijnegem, maar Deurne blijft onze nummer 1!

verzekerde Woody.

Voorzitter Economieraad kondigt primeur aan tijdens succesvol galabal

Na de prijsuitreiking werd er gefeest en kon ondernemend Deurne de dansvloer op. Voorzitter Benny Van Loon was zeer tevreden:

Het is de eerste keer dat we het op deze manier organiseren. Met meer dan 4.000 publieksstemmen en vandaag 100 aanwezige ondernemers kunnen we besluiten dat ons evenement leeft in Deurne. De locatie is ook écht prachtig hé? Ik bedank meteen Steve Cornelis en zijn team om ons zo te soigneren, alles was tot in de puntjes verzorgd!

De voorzitter had nog een primeur voor de aanwezigen:

Dit jaar bestaat het Rivierenhof 100 jaar en dat vieren we samen met de provincie Antwerpen en het district Deurne. We doen in september een gooi naar het wereldrecord van de langste ontbijttafel. Laten we ons netwerk aanspreken om samen dat record te breken, want dees is wel Deurne!

Het was een historische editie van het galabal en de verkiezing van de Lokale Economieraad van Deurne. Alle genomineerden en winnaars verdienen een welgemeende pluim voor hun harde werk en inzet voor de lokale economie van Deurne. De ondernemers van Deurne hebben laten zien dat ze er staan en dat ze het waard zijn om in de schijnwerpers te staan!

Beelden Stefan Lambrechts