deurne leeft sportoase wereldkampioenschap bommetje in het water

Voor de eerste keer zakt het Belgisch Kampioenschap “Bommetje Springen” af naar  Deurne. Het is de bedoeling dat deelnemers zo spectaculair mogelijk in het zwembad springen. Het is daarbij vooral vooral belangrijk dat het water zo hoog mogelijk opspat.

We willen het niet te officieel maken. Sfeer en plezier maken zijn het belangrijkste!

vertelt Michaël Schouwaerts van Sportoase.

Niet aan hun proefstuk toe…

Sportoase organiseert al enkele jaren een Belgisch kampioenschap “Bommetje Springen“. Het is de eerste keer dat de kandidaten in het water van het vernieuwde zwembad Groot Schijn zullen plonzen.

Bij een bommetje draait het om op een zo origineel mogelijke manier in het zwembad te springen. Daarbij moet je het water zo hoog mogelijk laten opvliegen.

aldus Schouwaerts.

De kandidaten zullen volgens Schouwaerts op verschillende criteria beoordeeld worden:

Bovenaan staat meegaan in de sfeer en het plezier. Dit blijft een ludiek evenement. Daarnaast wordt de hoogte van het opspattende water gemeten aan de hand van indicatiepunten die we aanbrengen voor de jury. Ook de uitvoering, originaliteit en veiligheid zijn punten die we beoordelen.

Zwemmers uit de provincie Antwerpen kunnen zich zaterdag nog kwalificeren in het zwembad van Deurne. Zondag vinden er nog voorrondes plaats in het zwembad van Sportoase in Brasschaat.

Praktisch

Sportoase Groot Schijn
Ruggeveldlaan 488, 2100 Deurne
Inschrijven en meer info