deurne leeft deurne feest groot succes  bezoekers alain hoeckx

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, de tweede editie van Deurne Feest. Na een uitgeregende editie vorig jaar keek iedereen er met veel enthousiasme naar uit. Maar liefst 15.000 bezoekers kwamen langs om mee te genieten van alle festiviteiten.

De dag begon met het allereerste ontbijt op de middenbermen van de Venneborglaan. Een uniek concept dat duidelijk aansloeg. Een hondertal buurtbewoners genoot van een ontbijt dat ze ofwel besteld hadden of zelf meegebracht hadden. Jenne Decleir bracht een streepje muziek en gaf zo het startshot voor de feestelijke dag.

Tegelijkertijd waren meer dan 250 standhouders druk in de weer op hun rommelmarktstand op te bouwen in de Gallifortlei en de geselecteerde zijstraten.

Zo’n opbouw is altijd chaotisch in het begin. Alle wagens rijden dan op en willen beginnen met uitpakken. Gelukkig waren ongeveer de helft van de standhouders bewoners uit de eigen straat. Dat hielp wel om de drukte wat te draagelijk te maken en te verspreiden.

Legt Alain Hoeckx, voorzitter van de winkeliersvereniging uit.

Het evenement kon rekenen op 35 straatartiesten die met veel toeters en bellen uiterst zichtbaar waren. De reacties daags nadien waren ontzettend positief en zeer talrijk:

Top organisatie! Bedankt. Op naar volgend jaar!

Kira Van Ballaer, buurtbewoonster.

Was top, dikke pluim voor jullie! ik reserveer mijn plaats al voor volgend jaar zenne!

Cindy Vingerhoets, fervent deelneemster van rommelmarkten.

Dees is wel Deurne! Mooi geslaagd feest en wielerkoers.

Lydia Zaman, buurtbewoonster.

Ook het springkastelendorp, samen met de feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan bleek een schot in de roos.

Door deze toevoeging hebben we getracht opnieuw het centrum gevoel te creëren. Het springkastelendorp verbond letterlijk de Gallifortlei terug met de Frank Craeybeckxlaan.

Ik wil graag van deze gelegendheid gebruik maken om alle vrijwilligers te bedanken die van deze dag een écht feest gemaakt hebben. Met de steun van district Deurne, Stad Antwerpen, de handelaars van’t centrum en onze vrijwilligers hebben we de verwachtingen kunnen waarmaken.

We hopen deze succesformule jaarlijks verder te zetten. Voor de volgende editie mikken we op 9 juli 2023, zet die zondag alvast met stip in je agenda!

Besluit Hoeckx.

Beleef de dag zelf mee met de foto’s op de website van de winkeliersvereniging, of geniet mee met onderstaande compilatie in bewegend beeld.

Foto’s: Stefan Lambrechts & Marc Verhaegen
Video: Promotime