deurne leeft fietstocht zijkant evenement bisschoppenhofpark

Zij-kant organiseert op zondag 12 september het evenement ‘Fietsen geeft A vleugels’ om Deurnse vrouwen warm te maken voor de fiets.

De tocht neemt je mee langs vrouwelijke straatnamen en voorbij vrouwelijke street art. Een overzicht van alle straten in Deurne kan je trouwens hier vinden: https://www.deurneleeft.be/straatnamen/

Starten gebeurt in het centum van Antwerpen met de anekdotes en weetjes over opmerkelijke dames uit de Antwerpse geschiedenis. Achteraf is het de beurt aan de jonge kunstenaars die onze stad rijk is. Plaats van aankomst is het Bisschoppenhofpark, ter hoogte van kleuterschool De Groene Egel.

Aan het einde van de fietstocht liet zij-kant speciaal voor dit evenement een muurschildering maken door lokale artieste Napam.

Met de fiets verover je de wereld, vertelt haar tekening aan kinderen van de buurt.

De muurschildering wordt bij aankomst van de fietsers feestelijk ingehuldigd. Jours Joyeux zorgt voor livemuziek en er volgt een welgekomen drankje.

Praktisch

Verzamelen doen de deelnemers aan het Antwerpse Centraal Station, op het Koningin Astridplein tussen 14 en 15 uur.
Het aantal fietsers is beperkt per groep tot 40 deelnemers. Het exacte vertrekuur van je groep wordt meegedeeld na je inschrijving.
De aankomst is voorzien in het Bisschoppenhofpark  tussen 16 en 17 uur.
De tocht is ongeveer 8 km lang en duurt 1,5 uur.
Inschrijven kan telefonisch via 0496 83 08 30 of julie.vangarsse@zij-kant.be

Facebookevenement

Beelden: Zij-kant