deurne leeft reuzenstoet deurne zuid bevrijd peter casie
05.09.2022

De reuzenstoet in Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en mag een echte klassieker genoemd worden. De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen en refereren vooral naar oude verhalen en tradities.

De reuzen zijn erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Daarnaast vullen folkloristische groepen en muziekkorpsen de kleurrijke stoet aan.

Parcour van dit jaar 2022 in Deurne-Zuid:

Meer dan 130 reuzen vertrokken afgelopen weekend in stoet aan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein om via de Parkweg – Sterckshoflei – Boterlaarbaan – Herentalsebaan – Dascottelei – Van den Hautelei – Jaak Embrechtsstraat – Sint-Rochusstraat – Herentalsebaan – Sterckshoflei  om dan tenslotte te eindigen aan de Parkweg.

Wist je dat…

De reuzen van Deurne de grootste reuzenfamilie van Antwerpen is? Hun verhaal begon in 1977 met het ontstaan van de Preutelmadamme. De andere reuzen van Deurne zijn: Jeanette, Fredje den Tokkelaar, De Rosse Garde, Vake Viool, Joske Knip, Theo Van den Bosch, De Rode Ridder, Den Burger en Vic Mees. De vzw Vrienden van de Volkstuinen Drakenhof hebben ook een reus, nl. reus René.

Geniet via onderstaande galerij na van de reuzenstoet 2022. Beelden via Peter ‘FotoPe’ Casie.