Boskruit, het ambitieuze voedselbos in Park Groot Schijn, bereidt zich voor op een tweede plantdag en roept groene vingers in Deurne op om deel te nemen. Na een succesvolle start in maart 2023, overleefde de eerste aanplant verrassend goed de droge zomer. De komende plantdag, die gepland staat voor zaterdag 18 november, is een nieuwe kans om bij te dragen aan dit groene initiatief.

De vrijwilligers van Boskruit en de organisatie Klimplant hebben hard gewerkt op de 1,3 hectare gezonde zandbodem die Park Groot Schijn rijk is. Dankzij hun inzet en toewijding is er een fundament gelegd voor een ecosysteem waar de Deurne uiteindelijk de vruchten van zal plukken, letterlijk en figuurlijk.

Met een reeds gerealiseerde basis is er nog voldoende ruimte voor uitbreiding. De plantdag is niet alleen een moment om het voedselbos te zien groeien, maar ook een uitgelezen kans voor buurtbewoners om hun omgeving te vergroenen en zich in te zetten voor lokale duurzaamheid.

Het team achter Boskruit is enthousiast over de volgende fase:

We zijn trots op wat we tot nu toe bereikt hebben, maar er is nog zoveel meer dat we kunnen doen. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van onze beweging. Samen kunnen we iets prachtigs creëren dat generaties lang zal blijven bestaan.

Belangstellenden worden opgeroepen om zaterdag 18 november vanaf 10 uur naar Park Groot Schijn te komen. De organisatie belooft voor soep en thee te zorgen en vraagt deelnemers om een schop en/of gieter mee te brengen.

Het is een kans om te leren over duurzame voedselproductie, te helpen bij het planten van diverse eetbare bomen en struiken, en om een bijdrage te leveren aan het versterken van de lokale biodiversiteit.