Het district Deurne heeft de feestdagen ingeluid met de betoverende kerst- en sfeerverlichting die sinds zaterdag 25 november op verschillende locaties schittert. De straten van Deurne zijn nu gehuld in een feestelijke gloed, waarmee de aanloop naar Kerstmis officieel is begonnen.

Een bijzonder kenmerk van dit jaar is de kerstverlichting op zonne-energie in de populaire winkelstraten Turnhoutsebaan en dé Herentalsebaan. Deze duurzame verlichting, die sinds afgelopen zaterdag brandt, benadrukt de toewijding van district Deurne aan milieuvriendelijke oplossingen, zonder in te boeten aan feestelijke sfeer.

De winkelstraat Gallifortlei zal op 14 december volgen met de eigen kerstlichtjes, net op tijd voor de Kerstmarkt die daar op zondag 17 december plaatsvindt. Deze kerstverlichting belooft, net zoals afgelopen jaren, een gezellige en warme sfeer te creëren voor iedereen die de markt bezoekt.

Bij het districtshuis van Deurne en op het Wim Saerensplein zorgen de led-kerst- en sfeerverlichting in de laanbomen, ook sinds 25 november, voor een sprookjesachtige uitstraling.

Beelden: Stefan Lambrechts