deurne leeft fietsbib lakborslei huis van het kind

Kinderen groeien snel zodat ze telkens weer te klein zijn voor hun fiets. Waarom dan niet een fiets tijdelijk ontlenen, zoals je dat ook met boeken doet? De vraag stellen is ze beantwoorden. In de fietsbieb vind je een fiets op maat van je kind.

Projectmedewerker Eline De Cock legt met veel plezier uit wat een fietsbieb is:

Gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar kunnen een fiets lenen voor maar 20 euro per jaar. Wordt de fiets te klein? Dan kan die simpelweg worden ingeruild voor een groter exemplaar.

Om dit initiatief mogelijk en vooral betaalbaar te houden zoekt de fietsbieb tweedehands fietsen. Vrijwilligers knappen ze op. De Cock:

Dat is een win voor iedereen want we zorgen er zo voor dat gezinnen een betaalbare fiets hebben voor de kinderen en we hergebruiken materialen die nog wel een rondje meekunnen. Wij geloven in het motto ‘delen is het nieuwe hebben’.

De fietsbieb, opgericht samen met Beweging.net, bevindt zich in het Huis van het Kind op de Lakborslei 200 en is open op woensdag tussen 14u en 16u. Eline de Cock heeft echter nog een belangrijk verzoek:

We zijn op zoek naar een aantal sterke schouders die de Fietsbieb verder doen groeien en bloeien.

De vereisten zijn niet zo hoog gegrepen: een hart hebben voor fietsen, interesse in duurzaamheid, graag kinderen zien of sociaal bewogen zijn. Ook tweedehands kinderfietsen zijn welkom.

Meer informatie over het project vind je op www.fietsbieb.be Contact: deurnenoord@fietsbieb.be

Beeld: Avansa