deurne leeft marc verhaegen deurnenaar van het jaar

Vorig jaar mocht AZ Monica zich met gans de equipe ‘Deurnenaar van het jaar’ noemen. De leden van Jong N-VA Deurne verkozen de zorginstelling omwille van hun uitzonderlijke inzet. Dit jaar domineert ook corona opnieuw de uitreiking.

Marc startte op aanraden van een vriend met fotografie.

Ik zat niet goed in men vel en had donkere gedachten. Fotografie bracht me terug naar buiten en hielp m’n gedachten te verzetten. Eerst plaatste ik de foto’s in een Antwerpse Facebookgroep. Tot ik de groepen van Deurne ontdekte. Fotografie heeft men leven helemaal veranderd en gered ook. Dankzij mijne beste maat en ex-collega van Crown Cork Deurne.

Aldus Marc Verhaegen.

Digitaal venster naar buitenwereld

Marc geeft mensen via zijn lens weer wat er allemaal te beleven valt in Deurne. Gedurende de verschillende lockdowns waren vooral de meest kwetsbare uit onze maatschappij angstig om naar buiten te gaan. Marc gaf hen een digitaal venster naar de buitenwereld. Velen keken (en kijken nog steeds) uit naar Marc’s fotoreportages. Daarom hebben we vanuit het bestuur unaniem gekozen voor Marc als Deurnenaar van het jaar.

Benadrukt Alain Hoeckx, communicatieverantwoodelijke van de jongeren.

4 camera’s en 475.000 foto’s later en Marc gaat door…

Er gaat geen dag voorbij of Marc trekt er met zijn camera op uit. Ondertussen heeft hij er ook al enkele toestellen versleten. Marc vertelt zelf hoe dat zit:

Volgens mijn digitaal archief heb ik al 475.000 keer op de knop van een fototoestel gedrukt. Ik zit ondertussen aan mijn 4de cameratoestel. Vooral natuurfoto’s van het Rivierenhof maken intrigeert mij. Ik ken het park na 25 jaar als mijn broekzak. Mijn droom is om ooit een professionele camera aan te schaffen. Zo kan ik mijn bijdrages nog verbeteren.

Deurnenaar van het jaar 2021

Met een oorkonde en een houten award roept Jong N-VA Deurne Marc uit tot Deurnenaar van het jaar. De jongeren vinden Marc’s inzet en doorzettingsvermogen bewonderenswaardig. Ook stelt Marc zijn beelden gratis ter beschikking van de gemeenschap. Een maatschappelijk nut én troef voor Deurne. Dat moeten we koesteren en mocht volgens de jongeren niet ongezien voorbijgaan.

Beelden: Stefan Lambrechts