deurne leeft kim van der vorst brengt alle straten in Deurne in beeld
14.09.2022

Wat tijdens corona begon als een gek idee groeide uit tot een ongeziene fotoverzameling. Bijna 300 straten bracht de Deurnese Kim Van der Vorst in beeld voor gemeenschapswebsite Deurne Leeft.

Toen de redactie van Deurne Leeft me de vraag stelde of ik heel Deurne op de gevoelige plaat wou vastleggen heb ik geen seconde getwijfeld. Als trotse Deurnenaar en fotografe wou ik dit graag realiseren. Het is uniek in heel België!

Aldus fotografe Kim Van der Vorst.

Zijn het er écht zo veel?

Het aantal straten was voor Kim wel verrassend. Bij aanvang had ze geen idee hoeveel straten Deurne telt. Dat weerhield haar gelukkig niet om haar unieke opdracht verder te zetten. Gelet op de grote hoeveelheid spreidde Van der Vorst haar shoots over verschillende maanden, zo bleef het combineerbaar met haar betrekking als leerkracht, fotografe in bijberoep en mama van twee dochters:

De beelden met sneeuw zijn me bijgebleven, want dat is toch een rariteit aan het worden. Ik heb ooit ook een straatnaam gefotografeerd net op het moment dat er een luchtballon passeerde. Dat deed me spontaan lachen. De buurt met de vogelnamen – het vogelenkot in de volksmond – vond ik het leukst van alle straatnamen.

Het gezin van Kim hielp mee tijdens deze toch wel huzarenklus

Ik vond het super fijn om Deurne te ontdekken en om de laatste straatnamen met mijn gezin te fotograferen. Zij waren letterlijk mijn Google Maps.

Hopelijk kunnen de beelden nu voorzien worden van de correcte informatie, dan is het project echt geslaagd!

Besluit Kim Van der Vorst.

De eerste grote stap tot een unieke lokale straten encyclopedie is nu gezet!

begint Alain Hoeckx bezieler van het online platform Deurne Leeft enthousiast.

Kim heeft fantastisch werk geleverd en alle straten in Deurne in beeld gebracht. We doen nu een oproep om de beelden ook te voorzien van de geschiedenis van de straat en/of de straatnaam. Als we daar in slagen, zou dat écht ongezien zijn voor België!

Iets voor jou?

Kandidaten kunnen zich aanbieden via alain@deurneleeft.be.

Ontdek alle foto’s in het stratenoverzicht.