deurne leeft tshirt gallifortlei deurne centrum alain hoeckx elke brydenbach vlaggenlijn koers

Het was afgelopen vrijdag even opkijken voor de mensen in Deurne. Winkeliersvereniging Deurne Centrum zorgt voor kleur en sfeer in de straat. Om de koersen in Deurne aan te kondigen hingen ze 60 wielertruitjes op 5 spankabels.

Het is een aankondiging van het  wielerkoersseizoen in Deurne. Op 10 juli vertrekt de ‘Argenta Classics – 2 districtenpijl’ hier in deze straat en zal na enkele rondjes in Deurne naar Ekeren leiden. Organisator Patrick Schollaert (RABC) vertelt:

De ‘Argenta Classics – 2 districtenpijl’ is de opvolger van de Havenpijl. We stonden klaar in 2020 om het startschot te geven maar corona besliste anders. Vorig jaar mocht het dan wel maar op de dag van de koers gingen alle hemelsluizen open en stonden de straten van Deurne onder water. Derde keer, goede keer, hopen we.

Er zijn twee koersen voorzien, een voor mannen en een voor vrouwen. Schollaert:

Beide koersen zijn erkend door het UCI en zullen dus een internationaal deelnemersveld aantrekken.

En daar blijft het niet bij want op 16 juli heeft aan de Bosuil de ‘Kwadro ladiesprofronde’ plaats.

Ook districtsschepen van Sport, Elke Brydenbach (N-VA) stak een handje toe bij het ophangen van de truitjes.

Eveneens op 10 juli organiseert Winkeliersvereniging Deurne Centrum een rommelmarkt op en rond de Gallifortlei. Er zijn ook nog verschillende andere randactiviteiten… waarover we later meer info ontvangen. Voorzitter van de Winkeliersvereniging Alain Hoeckx geeft meer uitleg:

Het wordt de grootste rommelmarkt ooit in Deurne: 1,5 km en 270 standen en om en bij de 30 straatartiesten.