deurne leeft pcr testen om druk op labo af te nemen in groepspraktijk
10.11.2021

Cindy De Waard contacteerde onze redactie met een oproep om de druk op de labo’s te verlagen. Normaal gesproken is zij thuisverpleegkundige en werkzaam in groepspraktijk: Paramedisch Centrum Boekenberg gelegen op de Cruyslei 104.

In deze groepspraktijk zijn er buiten verpleegkundigen, ook een pedicure, kinesist, logopedist, vroedvrouw, … aanwezig. Normaal verzorgen zij de mensen thuis. Maar door de stijgende besmettingen komen ook zij meer en meer in contact met COVID positieve patiënten. De laboratoriums kunnen niet volgen met de staalafname, omdat er momenteel weer ontzettend veel getest wordt.

Dat zette Cindy aan het denken…

Wij zijn gaan nadenken of we de testcentra en labo’s niet konden helpen. We hebben samen met Centrum voor Medische Analyse Antwerpen (CMA) aan tafel gezeten. Vanaf begin november helpen wij mee met het afnemen van PCR testen, bij ons in de praktijk te Deurne.

Doorverwijziging via de huisarts?

Indien men via de huisarts een PCR code heeft ontvangen, is deze test gratis. Indien de test dient als bewijs om op reis te gaan buiten de EU, moet men zelf €50 betalen (cash, bancontact of Payconiq). Ook kan er een test afgenomen worden, als bewijs voor de werkgever.

Praktisch

De mensen die getest moeten worden, moeten buiten wachten tot hun naam wordt afgeroepen. Als het aan hen is, moeten ze enkel het opgegeven e-mailadres mondeling bevestigen en wordt er meteen een PCR test afgenomen.

Een afspraak kan u maken via de website van CMA (https://www.cma.be/nl/covid-19/)