deurne leeft peeters govers krijgt herbestemming herentalsebaan

De voormalige supermarkt Peeters-Govers op dé Herentalsebaan gaat tegen de vlakte. In de plaats ervan verrijzen weldra wooneenheden.

Supermarkt Peeters-Govers in Deurne sloot in 2015 voorgoed de deuren. Sindsdien staat het pand leeg. Er circuleerde wel regelmatig geruchten over een nieuwe bestemming, maar steeds weer bleek dit op niets uit te lopen.

Voormalig bedrijfsleider Jan Peeters had bij de vernieuwde aanleg van de Herentalsebaan nog gezinspeeld  dat er gesprekken waren met stad en ontwikkelaars en dat het de bedoeling was om te gaan voor een gemengde bestemming, met woningen aan de kant van de Boterlaarbaan en een handelsbestemming op dé Herentalsebaan.

Bart Van der Paal van de firma ABRIC licht een tip van de sluier op:

De appartementen hier komen aan dé Herentalsebaan en de Boterlaarbaan. Het zal een mix worden van twee- en drieslaapkamerappartementen. De eengezinswoningen komen in het midden. Er worden geen winkels voorzien.

Peeters-Govers is franchisenemer voor Albert Heijn geworden en opende in 2019 een AH-supermarkt wat verderop dé Herentalsebaan.

Foto onderaan van de bekendmaking: To Baaten