deurne leeft park groot schijn jeugdcentrum duikclubn amphora

Stad Antwerpen gaat de voormalige duikclub in Park Groot Schijn aan de August Van de Wielelei in Deurne omvormen tot een jeugdcentrum. Het college keurde vandaag de omgevingsvergunning daarvoor goed.

De stad gaat het bestaande gebouw behouden, maar wel gedeeltelijk verbouwen om te voldoen aan de hedendaagse eisen van een modern jeugdcentrum. Daarnaast wenst ze 3 nieuwe gebouwen toe te voegen aan de site.

Daarvan zullen er 2 dienst doen als jeugdlokalen en het derde als berging. Het VNJ (Vlaams Nationaal Jeugdverbond) zal een van de lokalen gebruiken, de scouts van FOS Eenheid Prins Albert het andere. De berging wordt gedeeld. Tussen het huidige clubhuis en de nieuwe gebouwen wordt een binnenplein aangelegd.

Stadsschepen voor ruimtelijke ordening Annick De Ridder

De bouw van deze jeugdlokalen kadert in het masterplan Park Groot Schijn. In dit park dat al enkele seizoenen heeft kunnen groeien en vergroenen, voorzien we verschillende kamers zoals de jeugdkamer, de sportkamer, enzovoort. Met het goedkeuren van de omgevingsvergunning kunnen we nu van start gaan met de uitvoering van de jeugdkamer die is gepland in de tweede helft van 2021. De realisatie ervan is voor het voorjaar 2022.

De werken volgen elkaar op zodat de verenigingen te allen tijden een locatie hebben. In de tweede helft van 2021 start in principe het bouwen van de nieuwe panden. Zo lang die bouwwerken lopen, kunnen de verenigingen het bestaande gebouw blijven gebruiken als tijdelijke locatie.

Tegen de zomer van 2022 zouden de nieuwe gebouwen klaar zijn waarna de verbouwingen aan het bestaande pand starten. Deze werken zouden tegen de zomer van 2023 afgerond zijn.

Ook districtsschepen Elke Brydenbach is tevreden met de extra ruimte voor jongeren

Het was een hobbelig parcours, maar we zijn zeer blij dat binnenkort de schop eindelijk de grond ingaat!

In Deurne is er noodzaak aan extra ruimte voor jongeren. Op dit ogenblik moet onze Deurnese jeugd vaak uitwijken naar omliggende gemeenten om voor grotere groepen iets te organiseren. De komst van het jeugdcentrum in Park Groot Schijn is dus meer dan welkom.

Beeld: Google Maps