deurne leeft speeltuinen nieuw aangelegd in ten eekhovelei schijntje tweegezusterslaan
11.05.2022

Avontuurlijke speelterreinen op loop- en fietsafstand van gezinnen zijn een prioriteit voor het districtsbestuur. Het speelterrein ’t Schijntje in de Ten Eekhovelei en sport- en speelterrein Tweegezusterslaan werden vernieuwd.

Buurtbewoners waren van harte welkom op de feestelijke openingen op woensdag 11 mei 2022.

Tweegezusterslaan

Dit sport- en speelterrein was toe aan een volledige vernieuwing en werd dit voorjaar aangelegd. Het terrein is opgedeeld in drie zones; een grote schommelzone, een speelzone en een sportzone met calisthenics. Het comfort en de veiligheid van de gebruikers werden gemaximaliseerd.

Op basis van een bevraging bij vzw Merlijn en de betrokken ouders, werd de kleuterzone uitgebreid en is er meer aandacht voor het inclusief karakter. De twee bestaande klimrotsen maken, samen met de andere zones, van dit speel- en sportterrein de ideale plek waar kinderen en jongeren hun gading vinden.

’t Schijntje Ten Eekhovelei

Dit speelterrein is gericht op gezinnen met kleine kinderen. De toestellen waren in slechte staat en werden allemaal vernieuwd. Het speelterrein heeft een inclusief karakter en er werd schaduw gecreëerd door het plaatsen van nieuwe bomen.

We merken dat de druk op het openbaar domein steeds toeneemt en dat kinderen en jongeren nood hebben aan voldoende kwaliteitsvolle ruimte om zich uit te leven.We zijn dan ook zeer trots dat we in aanloop van de zomervakantie deze twee gloednieuwe speelterreinen mogen inhuldigen.

Een avontuurlijke speelplek waar zowel de allerkleinsten als tieners zich thuis kunnen voelen.

Aldus Elke Brydenbach (N-VA) districsschepen voor Sport en Jeugd.