deurne leeft frank craeybeckxlaan bevraging enquete district

In november 2020 werd een tijdelijke inrichting van de verkeerssituatie ingevoerd op de Frank Craeybeckxlaan en de Te Couwelaarlei.

De voorbije maanden verzamelden het district Deurne veel informatie over de effecten van deze inrichting, zowel van buurtbewoners en handelaars als van betrokken verkeerskundige diensten. In april nodigden ze bewoners, handelaars en passanten uit dit gebied uit om een bevraging in te vullen.

Stopzetting tijdelijke inrichting

De tijdelijke inrichting wordt stopgezet tegen eind augustus, waardoor de verkeerssituatie terug in zijn oorspronkelijke staat komt.

Uit de opstelling van de tijdelijke inrichting, die voor- en tegenstanders had, heeft het district veel geleerd. De proefopstelling was geen voorafname van de definitieve heraanleg. Wij zetten nu een verdere stap in de volledige herinrichting van de Frank Craeybeckxlaan en de Te Cauwelaerlei.

Aldus districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

Vanaf maandag 16 augustus 2021 voeren de bevoegde diensten hiervoor de nodige werken uit.

Wat gaat er nog gebeuren?

In het najaar van 2021 organiseert het district Deurne een infomoment waarop de resultaten van de bevraging en de volgende stappen voor de definitieve heraanleg in 2024-2025 besproken worden. Het ontwerpteam van de stad Antwerpen gaat in de tussentijd aan de slag met alle verzamelde informatie.

Wie met vragen zit kan steeds terecht bij wijkoverleg Deurne via 03 338 95 93 of wijkoverleg.deurne@antwerpen.be
Kanaal district Deurne met info over de heraanleg