deurne leeft beeckman winkel pensioen de herentalsebaan ernst en christ

Na bijna een eeuw komt er een einde aan het tijdperk van Tuincenter Beeckman op dé Herentalsebaan in Deurne. In juni zullen Ernst Greeve en Christ Beeckman op pensioen gaan en definitief de deuren sluiten.

Het belooft een emotioneel afscheid te worden van de winkel en haar vele trouwe klanten…

Drie generaties Beeckman: van granen en zaden tot alles voor tuin en dier

Tuincenter Beeckman werd in 1928 opgericht door de grootouders van Christ, René Beeckman en Hermine Muylaert. Wat begon als een klein winkeltje met de verkoop van granen en zaden, groeide uit tot een bloeiende familiezaak die zich over vijf rijhuizen uitstrekt. De zaak ging van generatie op generatie over, met Ernst en Christ die in 1989 het roer overnamen.

Anno 2023 is Tuincenter Beeckman een vaste waarde in Deurne, met een uitgebreid assortiment voor tuin en dier. In de loop der jaren kwamen er onder meer vogelkooien, meststoffen, bloemen en planten bij. Christ en Ernst, die elkaar al op jonge leeftijd leerden kennen, hebben hun hart en ziel in de zaak gestoken.

Ook de liefde voor bloemen speelde een grote rol in de winkel, met Christ die deze passie van haar moeder erfde. Het voorjaar is haar favoriete periode, wanneer ze de bloemen kan uitkiezen, verzorgen, etaleren en verkopen.

Ernst Greeve: jarenlang voorzitter van stuurgroep Dé Herentalsebaan

Naast zijn rol in de winkel heeft Ernst ook jarenlang de functie van voorzitter van de stuurgroep Dé Herentalsebaan vervuld. De belangrijkste taak van deze groep was het begeleiden van de herinrichting van de straat, voornamelijk door een positieve benadering en het opzetten van diverse initiatieven. Dit resulteerde in een ongekende samenwerking tussen bewoners, handelaars, aannemers en overheid.

Het afscheid van de winkel valt zwaar, maar Ernst en Christ kijken ook uit naar meer tijd met elkaar en de familie.

Ernst benadrukt:

Wij blijven alles in voorraad hebben tot einde mei, bijbestellen tegen dan kan nog, toebehoren is nu reeds in uitverkoop.

Ze verwachten dat de mogelijke herinrichting van het gebouw een positieve impact zal hebben op dé Herentalsebaan als winkelstraat. Er zijn 5 rijwoningen aan dé Herentalsebaan en 4 in de Sterckshoflei, wat in totaal neerkomt op 1200 vierkante meter die een nieuwe invulling kunnen krijgen.

Tot 17 juni zullen ze er alles aan doen om hun klanten zo goed mogelijk te helpen en in schoonheid te eindigen.

Het is een heel moeilijke beslissing geweest. Maar op een gegeven moment moet je afscheid nemen. We hebben ons leven lang hard gewerkt en nu we nog goed zijn, willen we ook meer tijd met elkaar en de familie doorbrengen.

besluit Christ.

Met het sluiten van Tuincenter Beeckman komt er een einde aan een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van dé Herentalsebaan. Het echtpaar laat een blijvende indruk achter en hun inzet voor zowel de winkel als de straat zal niet snel vergeten worden.

Beeckman Tuincenter

Herentalsebaan 231/239, 2100 Deurne
 03 321 55 61
http://www.beeckman.be/

Beelden: Stefan Lambrechts