deurne leeft naam gezocht voor fietsersbrug ruggeveldlaan
07.01.2022

Stad Antwerpen en district Deurne hebben jouw hulp nodig! In het voorjaar van 2022 zal de fietsersbrug naast de E313, over de Ruggeveldlaan, in gebruik genomen worden. Die brug heeft nood aan een naam en ook jij kan een voorstel indienen.

Fietsersbrug Ruggeveldlaan

De fietsersbrug en het nieuwe fietspad maken deel uit van de fietsostrade F107. Die vertrekt aan het Ringfietspad en verloopt via de Collegelaan langs de Wouter Haecklaan en Vaartweg in Deurne. Met de realisatie van de fietsersbrug wordt een belangrijke, ontbrekende schakel uitgevoerd in de route naar het rondpunt van Wommelgem. Het fietspad wordt ingewerkt in de helling van de E313 en sluit aan op de Vaartweg en de Peter Benoitlaan.

Welke naam komt in aanmerking?

Een nieuwe brug betekent dat de brug een naam moet krijgen. Stad Antwerpen kan niet zomaar een naam geven, want deze moet voldoen aan verschillende criteria:

  • een begrip met een duidelijke link naar de plaatselijke geschiedenis, het kunst- en cultuurleven, de plaatsnaamkunde en de volkskunde;
  • een persoon die vanuit historisch, wetenschappelijk of algemeen-maatschappelijk oogpunt belangrijk was, met de voorkeur voor een figuur die voor Deurne of voor de onmiddellijke omgeving van betekenis was. De naam van een nog levende persoon mag niet worden gebruikt;
  • een lid van de koninklijke familie, overleden of nog in leven, mag enkel gebruikt worden, indien daartoe vooraf instemming van de regering werd verkregen.

Dien jouw voorstel in

Heb jij een suggestie voor de naam van de nieuwe fietsersbrug? Dien dan ten laatste 24 januari 2022 jouw voorstel in. Uit al jullie suggesties wordt een lijst opgemaakt en voorgelegd aan het stadscollege.

Jouw voorstel indienen, kan via deze link.

Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-deurne-1/nieuws/naam-gezocht-voor-nieuwe-fietsersbrug