deurne leeft politie lokale antwerpen overlast deurne noord

De wijkteams van Deurne trokken zaterdagnamiddag en -avond op pad in de niet-aflatende strijd tegen overlast.

Een patrouille trof langs het ringfietspad een achtergelaten bromfiets aan. Deze bleek gestolen en zal aan de eigenaar worden terugbezorgd. Een ander voertuig werd gecontroleerd omdat de nummerplaat geschrapt was. De zenuwachtige bestuurder testte positief op drugs en had ook nog drugs op zak. Als kers op de taart was zijn wagen ook niet verzekerd. De man zijn rijbewijs werd ingetrokken, zijn wagen werd getakeld en hij moest een boete betalen voor de inbeslaggenomen drugs.

Patsers in de Jos Scheurwegstraat

Later op de avond werden twee voertuigen opgemerkt die aan het racen waren in de Jos Scheurwegstraat. Op de Lakborslei reden ze naast elkaar op 1 rijvak. Kort nadien werd een van de voertuigen opnieuw opgemerkt. Het werd klemgereden en de bestuurder werd gecontroleerd. De 18-jarige had nog maar enkele weken zijn rijbewijs. Dat werd meteen in beslag genomen. Hij reed met de wagen van zijn zus. Zij moest het voertuig afhalen op het politiebureau.

Jongen zet groep op tegen politieagente

Tot slot weigerde een jongen zich te identificeren tijdens een controle van een groepje. Hij zette de omstaanders op tegen de politie en beledigde een vrouwelijke inspecteur. Hij werd bestuurlijk aangehouden en mag zich aan een boete verwachten.