deurne leeft scooter foutieve nummerplaat politie antwerpen

Op 31 maart controleerde het wijkteam van de Unolaan drie minderjarigen naar aanleiding van een foutieve kentekenplaat op een scooter. Het was het begin van een doorbraak in een onderzoek naar verschillende overvallen in de regio Oost.

Aan de hand van die scooter en helmen en kledij die er gevonden werden, kon één van de minderjarigen in verband gebracht worden met een gewapende overval op een supermarkt in Wijnegem, ergens half maart. Het wijkteam voerde nog verder onderzoek samen met de lokale recherche sectie personen.

Op 1 april ging tijdens een verhoor één van de minderjarigen (17 jaar) over tot bekentenis van vijf diefstallen gewapenderhand waarvan vier in de regio Oost. Het gaat over een overval:

  • op een supermarkt op 26 februari
  • op een supermarkt op 6 februari
  • op een apotheek op 25 januari
  • op een andere apotheek op 7 januari.

Er volgde een huiszoeking door de recherche sectie personen

Daar vond de politie onder meer de gedragen kledij en het gebruikte wapen. De tweede verdachte is nog niet geïdentificeerd. De arrestatie van deze verdachte is opnieuw een succes van de actie Arma, waarbij de wijkwerking, de misdaadanalisten van ILP en de recherche de handen in mekaar slaan om informatie snel te delen. Ook Lokale Politie Minos heeft in dit dossier ondersteuning geboden.