deurne leeft wim saerensplein overlast politie antwerpen

Zaterdag hield het wijkteam van de Unolaan een actie tegen de algemene overlast in Deurne Noord, met cameratoezicht. De focus lag op twee locaties: enerzijds het subtropisch zwembad in Park Groot Schijn, waar jongeren zowel in als buiten het zwembad voor overlast zorgen. Ook het Wim Saerensplein werd aan een controle onderworpen. Daar vonden de laatste tijd aanvaringen plaats tussen buurtbewoners en jongeren die er voor overlast zorgen.

Aan het zwembad werden vier jongeren gecontroleerd naar aanleiding van baldadigheden. Door het toezicht van de politie werd overlast vermeden.

Op het Wim Saerensplein werden verschillende groepen jongeren opgemerkt dewelke op straat de weg blokkeerden voor doorgaand verkeer, sluikstort achter te laten en bromfietsers die de voetgangerszone negeerden. Hier werden 23 personen gecontroleerd en geconfronteerd met de overlast.

GAS-boetes bij de vleet

Er werden in totaal drie jongeren op heterdaad betrapt op sluikstorten. Twee andere jongeren waren in het bezit van drugs. Een andere jongere kon het niet laten om te spuwen tijdens de controle en kan een GAS-pv verwachten. Een andere jongere kwam de controle storen en weigerde te vertrekken. Ook hij krijgt een GAS-pv omwille van het hinderen van de controle. Vier jongeren werden beboet omdat ze onaangepast rijgedrag vertoonden met hun bromfiets en de voetgangerszone negeerden.

Buurtbewoners werden gehoord

Aan enkele buurtbewoners werd de werking van het wijkteam toegelicht. Zij lieten hun appreciatie voor het geleverde werk blijken.