deurne leeft fietsbrug ruggeveldlaan
24.09.2021

Vanaf maandag 27 september beginnen de werken voor de aanleg van een nieuwe ‘fietsbrug’ over de Ruggeveldlaan in Deurne.

Op de bestaande snelwegbrug van de E313 wordt een fietspad aangelegd om zo een vlotte en veilige verbinding te creëren voor fietsers die gebruik maken van de fietssnelweg F107 tussen Antwerpen en Wommelgem. In totaal duren de werken ongeveer 7 maanden, dit betekent tot mei 2022. Na realisatie van het hele project worden bovendien nieuwe bomen aangeplant.

Tussen Antwerpen en Wommelgem loopt, grotendeels parallel met de E313, de fietssnelweg Antwerpen-Ranst (F107). Ter hoogte van de Ruggeveldlaan in Deurne is er momenteel nog geen directe fietsverbinding tussen de Vaartweg en de Peter Benoitlaan. Deze ontbrekende schakel wordt nu weggewerkt met de aanleg van een ‘fietsbrug’ over de Ruggeveldlaan.

Beperkte verkeershinder

Voor de aanleg van de fietsbrug wordt gebruik gemaakt van de overbreedte van de bestaande snelwegbrug over de Ruggeveldlaan. Langs de zijkant van de brug is er immers nog voldoende ruimte om een comfortabel fietspad van drie meter breed aan te leggen. Het fietspad komt naast de geluidsschermen op de brug te liggen en zal dus volledig afgescheiden zijn van de snelweg.

Meer informatie via het Agentschap Wegen & Verkeer

Beeld: Sfeerbeeld van een fietsbrug te Deinze