deurne leeft waterbaan snelheidsremmende maatregelen
08.04.2022

Metingen hebben uitgewezen dat er te snel gereden wordt in de Waterbaan in Deurne. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, besliste stad Antwerpen om snelheidsremmende maatregelen te nemen en er extra rijbaankussens aan te leggen. De werken worden uitgevoerd van dinsdag 19 april tot en met zondag 22 mei.

Omdat er te snel gereden wordt in de Waterbaan, worden er twee rijbaankussens ter hoogte van huisnummer 173 aangelegd, en twee rijbaankussens met markeringen en paaltjes in de parkeerstrook ter hoogte van huisnummers 132 en 147. Doordat het rijbaankussen hoger ligt dan de rijbaan, moeten bestuurders van gemotoriseerde voertuigen vertragen om erover te rijden. Fietsers kunnen op de rijbaan blijven fietsen.

Het gaat om eenvoudige, tijdelijke infrastructuuringrepen die ervoor zorgen dat er minder snelheidsovertredingen plaatsvinden. Zo willen we samen met de Stad Antwerpen de schoolomgeving van de Waterbaan verkeersveiliger maken in afwachting van een meer structurele aanpak. Uiteraard moet de impact van deze snelle en tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen ook opgevolgd worden.

Aldus Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester Deurne.

Concreet

De werken starten op dinsdag 19 april en duren tot en met zondag 22 mei. Zes maanden na deze ingreep evalueert de stad of de snelheid in de Waterbaan effectief is verminderd en of de verkeersveiligheid is verbeterd. Daarna zijn nieuwe bijsturingen mogelijk.