deurne leeft straten Louis Van Creanstraat

Vanaf maandag 17 april worden de Tirinusstraat en Louis Van Craenstraat in district Deurne als proefproject een schoolstraat. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de aanwezige school te verhogen. Een gemachtigd opzichter of vrijwilliger zal bij het begin en einde van de schooldag een deel van de straat tijdelijk afsluiten, zodat voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs wel toegang hebben, maar gemotoriseerd verkeer geweerd wordt.

Het proefproject vindt plaats rond de Sint-Rumoldusschool. De Tirinusstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Paulus Beyestraat en de Louis Van Craenstraat. De rijrichting van de Louis Van Craenstraat wordt omgedraaid (richting Ter Rivierenlaan) in de week van 10 april.

Afsluitingstijden

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de straat gesloten van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 16.00 uur. Op woensdag is dit tussen 8.10 en 8.30 uur en tussen 12.00 en 12.30 uur.

Doelstellingen en Evaluatie

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Deurne en de Sint-Rumoldusschool de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het proefproject zal ten vroegste eind oktober 2023 geëvalueerd worden. Afhankelijk van de resultaten kan dan beslist worden om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) zegt:

De ervaring leert ons dat bijna elke aangevraagde schoolstraat zijn weg vindt naar een definitieve schoolstraat. Onze stadsdiensten staan in elk geval klaar om de geïnteresseerde scholen te begeleiden.

Beeld: Kim Van der Vorst