Deurne maakt zich op voor de 18e editie van de Rivierenhofloop op zaterdag 13 mei 2023. Dit sportevenement, dat inmiddels een vaste waarde is geworden voor zowel jong als oud, trekt jaarlijks ongeveer 1.000 deelnemers. Het district wil ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om mee te doen.

De Rivierenhofloop vindt plaats in het idyllische groene park van Deurne en biedt deelnemers de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende afstanden. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de 100, 450 of 850 meter, terwijl volwassenen kunnen kiezen tussen 5 en 10 kilometer. Het parcours is zo ontworpen dat er zo min mogelijk betonpaden zijn en optimaal loopplezier gegarandeerd wordt.

Elke Brydenbach, districtsschepen (N-VA) voor sport, benadrukt de voordelen van lopen en moedigt iedereen aan om deel te nemen aan de Rivierenhofloop.

Bewegen in het groen en daar nog een gelukzalig gevoel aan overhouden, dat mag je gewoon niet missen.

De start en finish van de Rivierenhofloop bevinden zich op de atletiekpiste van Park Groot Schijn. Kinderen kunnen deelnemen aan één van de drie kidsjoggings op de atletiekpiste, afhankelijk van hun leeftijd. Alle loopwedstrijden zijn toegankelijk voor personen met een handicap (verstandelijk, fysiek, auditief en/of visueel) die niet rolstoelgebonden zijn.

Praktische info

Inschrijven kan tot 11 mei via www.antwerpathletics.be, maar op de dag zelf kunnen lopers zich ook nog ter plekke inschrijven. Alle deelnemers ontvangen na afloop een leuk aandenken.

Naast het sportieve aspect is er ook randanimatie voorzien voor jong en oud. Op het gezellige terras aan de atletiekpiste kunnen supporters en deelnemers genieten van een hapje en een drankje. Mis deze kans niet om in een prachtige omgeving te sporten en tegelijkertijd plezier te hebben met het hele gezin!