deurne leeft putten boterlaarbaan herstelling uitgesteld tot mei

Weggebruikers op de Boterlaarbaan in Deurne ervaren aanzienlijke overlast door de grote gaten in het wegoppervlak. De geplande spoedreparatie, die oorspronkelijk in april zou worden uitgevoerd, is nu uitgesteld tot de eerste week van mei.

Woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Stefanie Nagels, licht toe:

We hebben de omgevingsvergunning aangevraagd en als deze wordt goedgekeurd, zullen de werkzaamheden op 8 mei van start gaan.

Het AWV, dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Boterlaarbaan, verkent op dit moment de opties voor een algehele herinrichting van de weg. Tot die tijd is het van groot belang dat het huidige wegdek wordt hersteld. Op meerdere plaatsen is het asfalt zodanig aangetast dat er gevaarlijke kuilen zijn ontstaan.

Het AWV had eerder spoedreparaties aangekondigd, waarbij de bovenste laag van het asfalt zou worden vervangen. Deze reparaties zouden aanvankelijk in april plaatsvinden, maar zijn nu uitgesteld. Er is wel een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd.

Indien de vergunning wordt verleend, kunnen we op maandag 8 mei aanvangen met de reparaties. Deze zullen naar verwachting tot en met vrijdag 12 mei in beslag nemen.

Geen volledig nieuwe asfaltlaag…

Het is van belang op te merken dat niet de gehele weg een nieuwe bovenlaag krijgt. Slechts de meest beschadigde delen zullen worden hersteld, wat neerkomt op ongeveer 500 meter. Zodra de omgevingsvergunning door de stad wordt goedgekeurd, zal het AWV informatie verstrekken over eventuele verkeersproblemen die kunnen ontstaan.

Eerdere berichten over de Boterlaarbaan:

Bron: Gazet Van Deurne