deurne leeft zaytouna hussein

De Libanese keuken heeft de harten van veel fijnproevers veroverd met zijn heerlijke smaken, gezonde ingrediënten en betaalbare prijzen. In Deurne, op dé Herentalsebaan 404, vind je een bijzondere plek waar je kunt genieten van deze culinaire schatten: Zaytouna. Zaakvoerder Hussein Elwahid vertelt ons het verhaal achter deze unieke eetgelegenheid.

“Zaytouna”, Arabisch voor olijven, verwijst niet alleen naar de naam, maar ook naar de kern van de Libanese keuken: gezond, lekker en betaalbaar. De basis van deze keuken bestaat uit groenten, kruiden en tarwe. Op het menu van Zaytouna staan voornamelijk vegetarische en vegan gerechten gemaakt van dagverse groenten en olijfolie, een ode aan de naam van het restaurant.

De Libanese street food is wereldwijd immens populair, en ook bij Zaytouna staat authenticiteit en traditie centraal. Hussein Elwahid vertelt met trots over het ontstaan van de keuken in zijn thuisland Libanon, waar mensen veel deden met weinig en kookten volgens de seizoenen met bulgur, tomaten, linzen, aardappelen, bloemkool en veel verse kruiden.

De keuken bij Zaytouna is een eerbetoon aan de moeder van Hussein:

Onze moeder kookte vanuit het hart, zonder recept. Het was heel gezonde voeding, boordevol calcium, magnesium, proteïne, vitaminen… En vooral budgetair.

Zij liet hen alles proeven en stond erop dat ze gezond aten. Zo leerden ze de kleurrijke en smaakvolle Libanese keuken kennen.

Een smaakervaring voor iedereen: Zaytouna’s uitnodigende menu

Bij Zaytouna word je getrakteerd op een rijk aanbod aan gerechten: dips, hapjes, snacks, groentegerechten, broodjes en heerlijke desserten. Of je nu van traditionele Libanese street food houdt of nieuwe smaken wilt ontdekken, Zaytouna heeft voor ieder wat wils.

De liefde voor de Libanese keuken is iets dat ik met mijn hele gezin deel, met mijn vrouw Noura en onze zoon Zain. Als trotse vader vind ik het essentieel om Zain ook alles te laten proeven en gezond te laten eten. En ik moet je een geheimpje vertellen over Noura: ze is een ongelooflijk getalenteerde kok! Ons gezin is werkelijk gezegend met haar culinaire kunsten.

Besluit fiere vader, echtgenoot en zaakvoerder Hussein.

Honger gekregen?

Kom en ontdek Zaytouna op dé Herentalsebaan 404, 2100 Deurne. Ze zijn geopend van maandag tot zaterdag, van 11:00 tot 20:00 uur. Levering is ook mogelijk. Proef en ervaar de authentieke Libanese keuken, en laat je verwennen door de smaken van Zaytouna.