De winkelkernen van van Deurne zullen deze winter bruisen van lokaal winkelplezier. Van 9 december tot 14 januari lanceren provincie Antwerpen en lokale besturen de ‘Liever Lokaal’ actie, een initiatief dat lokale handelaren in de kijker zet en consumenten aanmoedigt om lokaal te winkelen. In Deurne springen maar liefst 29 winkeliers op de kar, variërend van gezellige koffiezaken tot trendy kledingwinkels.

Deze eindejaarsperiode staat in het teken van de lokale economie.

Met Liever Lokaal willen we alle Deurnenaren aansporen om hun aankopen bij onze lokale handelaars te doen.

zegt districtsschepen voor lokale economie Philip Van Acker (N-VA).

Onze ondernemers zijn de ruggengraat van Deurne en door lokaal te kopen, investeren burgers niet alleen in deze bedrijven, maar ook in de buurt.

De actie omvat ook een spannende wedstrijd

Deurnenaren die de ikkooplokaal-app gebruiken en QR-codes scannen bij de deelnemende handelaars, maken kans op een elektrische fiets ter waarde van 2699 euro en andere prijzen.

Dit is een geweldige manier om het winkelen in Deurne nog aantrekkelijker te maken. Het is een win-win situatie voor zowel de klanten als de winkeliers.

zegt Alain Hoeckx van winkeliersvereniging Deurne Centrum.

Laten we niet vergeten dat het juist onze lokale winkeliers zijn die bijdragen aan de feestelijke sfeer in onze straten, van de kerstverlichting tot Paashaasacties en Sinterklaasstoeten. Dit in tegenstelling tot grote online retailers zoals Amazon en Bol.com.

Benny Van Loon, voorzitter van de lokale economieraad, benadrukt het belang van de actie voor Deurne.

Liever Lokaal is meer dan een winkelactie; het is een viering van onze unieke lokale handel en een kans om de banden binnen ons district te versterken.

De lijst met deelnemende handelaars is indrukwekkend en divers, van “Bakerville’s” tot “Zeeman Deurne-Zuid”. De actie belooft niet alleen een boost voor de lokale economie, maar ook een kans voor inwoners om de rijkdom van hun eigen buurt te ontdekken en te genieten.

Voor meer informatie over Liever Lokaal en de deelnemende winkels in Deurne, bezoek de websites www.deurne.be en www.lieverlokaal.be. Deurne Leeft nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze feestelijke en waardevolle campagne.

Deelnemende Deurnse handelaars

 1. @The Park
 2. Bakerville’s
 3. Bar Kotee
 4. Berkane fruit bv
 5. Black Market Antiques
 6. Blanca Downtown
 7. Café Volksvriend
 8. Carisma
 9. De Brusherie
 10. Esthetic Scarabee
 11. FAB Store
 12. Hairroom Van Wauwe
 13. IJssalon Pinguin
 14. Koffie De Vlijt
 15. Le croissant
 16. Leemans Kredieten
 17. Leonidas Deurne
 18. Namaste yoga
 19. ONI
 20. Optiek Eksterlaar
 21. Optiek Goovaerts
 22. PassePartout Inlijstingen & Restauraties
 23. Schoenen Yvonne
 24. Svelta
 25. Thilo
 26. tPalijs
 27. Traiteur Tip Top
 28. Zaytouna Cuisine
 29. Zeeman Deurne-Zuid

Beeld Joos Joosten via district Deurne