deurne leeft ekster winterbar
10.12.2021

De inwoners van Deurne-Zuid en bij uitbreiding gans Deurne mogen zich gelukkig prijzen. Sinds vorig weekend is Deurne een winterbar rijker!

Zaakvoerder Nicky Coremans van Cafe – Brasserie Exter legt enthousiast uit wat je mag verwachten:

Ik heb een groot terras dat ik in de zomer mooi kan benutten maar in de winter ligt het er wat troosteloos bij. Het was dan ook een vanzelfsprekenheid om iets uit te werken voor de koudere periode van het jaar.

Winterse gezelligheid: Deurne to the rescue!

Omwille van de verstrengde coronamaatregelen mag er in het centrum van de stad geen kerstmarkt plaatsvinden. Maar Deurne zou Deurne niet zijn mochten we daar geen oplossing voor hebben gevonden:

Moosebar, Après-ski en Kerst zijn altijd een trekpleister (en ik heb er een persoonlijk zwak voor 😉). Daarom is het een combinatie van dat alles geworden, onder de noemer de Exter Winterbar.

Voor elk wat wils

Het is de bedoeling dat klanten voor of na het eten gezellig kunnen vertoeven in de tent. Zo liggen er verschillende gezelsschapsspelletjes klaar voor klanten. Nicky gaat verder:

Natuurlijk is iedereen welkom, ook zij die niet komen eten in ons etablissement. Gezinnen, koppels, vrienden,… Van jong tot oud; iedereen is welkom. We kunnen 30 personen corona-veilig ontvangen in de tent en 10 personen in de aangelegen hut. Er zullen jenevers, cocktails, beer, wijnen kortom warme en koude dranken geserveerd worden. En onze gekende borrelhapjes zijn ook verkrijgbaar.

Het is de tweede keer dat de hut op het terras staat, maar voorheen was dat zonder aankleding.

Nu is alles sfeervol en gezellig ingericht met een volledige toog en is er een tent bij gekomen. Als dit een succes is overweeg ik om dit ieder jaar te organiseren.

Geen paniek voor de liefhebbers van het zomerterras

Eens de temperaturen terug stijgen gaat alles terug op stal en maken we ons met plezier terug klaar voor het terrasjesweer.

Nicky licht nog graag een tipje van de sluier op betreffende een volgende evenement… speciaal voor de lezers van Deurne Leeft:

Ons volgende evenement zal een champagne/oester tasting zijn! Meer info verspreiden we binnenkort via onze gekende kanalen.

Praktisch

  • De winterbar is elk weekend open van 17u tot 23u.
  • Eksterlaar 3, 2100 Deurne
  • Corona-horeca-regels van toepassing.
  • Reserveren is niet verplicht.
  • Toegang na CST controle.