deurne leeft gezelligste horeca in deurne is hapstore didi bruno boterlaarbaan
20.11.2020

Tijdens de algemene vergadering van de Lokale Economieraad Deurne (LERD) – die 100% digitaal en coronaproof plaatsvond – werden de winnaars van de wedstrijd voor lokale handelaars bekendgemaakt. IJssalon ’t Palijs schoot de hoofdvogel af en werd verkozen tot beste winkelier.

Het doel van de wedstrijd

In deze moeilijke tijden voor lokale handelaars, wilde de LERD de plaatselijke ondernemers een hart onder de riem steken. Zo konden ondernemingen en winkels in Deurne niet alleen meedingen naar enkele eretitels. Ook deelnemende klanten konden mooie prijzen winnen. Op die manier werd het winkelhieren gepromoot, als steuntje in de rug voor de economie in Deurne.

De winnaars: een overzichtje

Niet alleen IJssalon ’t Palijs was bij de gelukkigen – hoewel deze onderneming wél het meeste medailles in de wacht sleepte, in maar liefst 4 categorieën. Omdat je maar in één subcategorie kon winnen, werden de opvolgers geselecteerd als winnaars. Ook andere lokale handelaars mochten dus een eretitel mee naar huis nemen:

  • Beste vakman: Onlinemarketingbureau WebKrunch (Gallifortlei)
  • Vriendelijkste winkel: IJssalon ’t Palijs
  • Gezelligste horeca: Broodjeswinkel Hapstore (Boterlaarbaan)
  • Leukste team: @The Park (Boekenbergpark)
  • Professionele dienst: Thuisverpleging Antwerpen

Verkiezing LERD-bestuur

Naast de verkiezing voor ondernemers, moest ook het nieuwe LERD-bestuur gekozen worden. Dat bestaat uit lokale handelaars, die samen de plaatselijke economie ondersteunen. Volgende leden werden verkozen:

  • Armand Huylebroeck (Bouwmaterialen Van Wauwe)
  • Benny Van Loon (Traiteur Tip-Top)
  • Bruno Van de Poel (Antwerps Boekhoudkantoor Abeka)
  • Didi Yordanova (@The Park)
  • David Ketteridge (Reset)
  • Jan Van Hove (WebKrunch)
  • Kim Van Der Vorst (Focus 4 Memories)
  • Nicky Coremans (Brasserie d’Exter)
  • Sarah Lejeune (Red Banana)

Steun in coronatijden

Tijdens de rest van de digitale meeting werd duidelijk wat de LERD betekent voor plaatselijke handelaars. De steunmaatregelen rond corona van verschillende overheden werden toegelicht. Plaatselijke wegenwerken werden op een rijtje gezet. Een nieuw project rond het promoten van winkelgebied Deurne Noord werd gelanceerd.

Steun van Districtsburgemeester

Daarnaast was ook districtsburgemeester Tjerk Sekeris aanwezig, om enkele initiatieven van zijn bestuur toe te lichten die relevant waren voor de lokale handelaars. Zo wou hij het belang van de plaatselijke ondernemers nog eens stevig in de verf zetten.

Vaak wordt ons de vraag gesteld of wij voor de uitvoer van werken wel spreken met alle partners. Ik geef toe dat die gesprekken niet altijd even goed verlopen met De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer. Soms voeren die wel eens werken uit voor de burger ervan op de hoogte wordt gebracht. Ons bestuur heeft 900 000 euro uitgetrokken voor herstellingen aan het wegdek en voetpaden. 600 000 euro gaat naar de verlichting.

aldus districtsburgemeester Sekeris.

In ons Masterplan is er nog plaats voor een heleboel andere projecten. De Ter Rivierenlaan zal sterk worden vergroend, aan de Boekenberglei gaat de verkeerslus weg aan het Eksterlaar én verdwijnt de kasseiweg. Aan Kronenburg komt er dan weer een zuidelijke kadeweg.

De werken aan de Hoogmolenbrug zijn al bezig: het verkeer zal daardoor niet langer door het centrum van Schoten moeten rijden. Verder krijg de Theunisbrug nieuwe fietspaden en wordt de Herentalsebaan – althans het gedeelte tussen het ziekenhuis en de Albert Heijn – heraangelegd. Ook hier verdwijnen de kasseien. Vanaf vrijdag 1 januari 2021 wordt bewoners-parkeren ingevoerd. Al deze werken zijn noodzakelijk ook al omdat Deurne er elk jaar 800 inwoners bijkrijgt.

Vervolgt de districtsburgemeester.

De grootte van Deurne: indrukwekkend

Wist je trouwens dat Deurne 81.000 inwoners telt – en daarmee bijna zo groot is als Mechelen (86.000) en duidelijk véél groter dan Mortsel (24.000), Lier (36.000) en Sint-Niklaas (77.000)? Alleen in de kernstad Antwerpen zijn er meer bedrijven dan in dit district.

Geen wonder dat de LERD met deze actie stevig wat reactie losweekte, zowel bij handelaars als bij consumenten en inwoners. Goed voor een vervolg, op naar volgend jaar!