deurne leeft groen antwerpen heeft nieuwe voorzitster Giuliana Chirinos Saavedra
23.11.2021

Groen Antwerpen heeft een nieuwe voorzitster. En dat is Giuliana Chirinos Saavedra uit Deurne. Een vrouw met een opmerkelijk cv.

In Deurne is Giuliana Chirinos geen onbekende. Zij is lid van de districtsraad voor Groen waar ze zich vooral toespitst op thema’s als mobiliteit en leefbaarheid. Dat zij ooit in de districtsraad van Deurne zou zetelen stond niet in de sterren geschreven. in 2000 woonde zij nog in Peru, haar geboorteland.

De liefde bracht haar naar Deurne

Een toevallige ontmoeting met een Belgische jongen veranderde haar leven drastisch. Cupido schoot die avond raak. Na een afstandsrelatie van twee jaar, kwam Chirinos naar België. Ze begon onmiddellijk met een cursus Nederlands. In 2008 deed ze mee aan het Groot Nederlands Dictee en won in de categorie voor anderstaligen.

Ex-medewerkster van Peruaans president Alejandro Toledo

De jonge vrouw studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Lima. In België deed ze daar nog Diversiteitsmanagement (KUL) en Politieke Communicatie (UA) bij. Nu werkt Chirinos als projectmedewerker bij de VDAB. Zij begeleidt hoogopgeleide nieuwkomers naar een job die bij hen past. Haar politiek engagement is niet zo verwonderlijk. In Peru werkte ze in het persbureau van de toenmalige Peruaanse president, Alejandro Toledo.

De nieuwe voorzitster wil het sociaal en ecologisch Groen-verhaal nog meer relevant en actueel maken bij de Antwerpenaren. Chrinos:

Ik wil naar een inclusieve partij gaan, waarin elke Antwerpenaar zich welkom en vertegenwoordigd voelt.