deurne leeft rivierenhofloop deurne maakt zich klaar
17.05.2022

De Rivierenhofloop op zaterdag 21 mei is een vaste waarde voor veel lopers. De vorige jaren namen steeds zo’n 1.000 lopers deel en ook nu wil district Deurne zoveel mogelijk sportievelingen op de been brengen.

Kinderen zijn welkom voor een loop van 100 meter, 450 meter of 850 meter. Voor de volwassenen zijn er parcours van 5 of 10 kilometer uitgestippeld in het Rivierenhof. Daarnaast is er randanimatie voor jong en oud.

Parkloop

Na twee jaar afwezigheid (her)ontdekken lopers op zaterdag 21 mei de prachtige groene long van Deurne tijdens de Rivierenhofloop. Deze recreatieve parkloop is ondertussen een niet te missen sportevenement voor jong en oud.

Zaterdag 21 mei wordt een sportieve hoogdag in Deurne waar we met z’n allen opnieuw de loopschoenen aantrekken en genieten van het prachtige parcours doorheen het Rivierenhof. ​ Na twee jaar afwezigheid kunnen we eindelijk deze recreatieve loop terug organiseren.

Met de kidsjoggings, 5 en 10 km en een heel wat randanimatie, is dit het uitgelezen moment om met de ganse familie af te zakken naar het Rivierenhof. Zet deze dag met stip in je agenda en laat zien dat Deurne niet alleen het tofste, maar ook het sportiefste district van Antwerpen is.

Aldus bevoegd districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA).

Afstanden

De Rivierenhofloop start op de atletiekpiste van Park Groot Schijn. Nadat de deelnemers 5 of 10 kilometer lopen door het Rivierenhof, komen ze daar opnieuw aan. De omlopen garanderen een minimum aan betonpaden en een maximum aan loopgenot.

Ook kinderen kunnen deelnemen aan één van de drie kidsjoggings op de atletiekpiste. De allerkleinsten (tot vier jaar) lopen samen met een begeleider 100 meter. Voor kinderen tot acht jaar staat er 450 meter op het programma en de negen tot twaalfjarigen krijgen 850 meter voorgeschoteld.

Alle loopwedstrijden zijn toegankelijk voor personen met een handicap (verstandelijk, fysiek, auditief en/of visueel) die niet rolstoelgebonden zijn.

Inschrijven

Vooraf inschrijven kan nog tot 19 mei via www.antwerpathletics.be. De dag zelf kunnen lopers ook nog ter plekke inschrijven. De wedstrijden starten op de atletiekpiste van Park Groot Schijn. Elke deelnemer krijgt na afloop een leuk aandenken.

Randanimatie

Op het gezellige terras aan atletiekpiste genieten supporters en deelnemers van een hapje en een drankje. Daarnaast is er randanimatie voor jong en oud.

Praktisch

  • Zaterdag 21 mei 2022 vanaf 14 uur
  • Start en aankomst: atletiekpiste Park Groot Schijn, Ruggeveldlaan 480

Programma:

  • 14.00 uur: 100 meter (t.e.m. 4 jaar)
  • 14.05 uur: 450 meter (5-8 jaar)
  • 14.15 uur: 800 meter (9-12 jaar)
  • 14.30 uur: 5 kilometer
  • 15.30 uur: 10 kilometer

Tarief:

  • 100 meter, 450 meter en 850 meter: gratis
  • 5 kilometer en 10 kilometer: 3 euro (vvk) – 5 euro (kassa – payconiq mogelijk)

Inschrijven verplicht via www.antwerpathletics.be. – Inschrijven de dag zelf kan ter plaatse tussen 12 en 15 uur.

Beeld: Antwerp Athletics – Johan Van Oekelen