deurne leeft sinterklaaswandeltocht deurne qr codes

Het district en de winkelvereniging ‘Winkelcentrum Gallifortlei’ gingen samen op zoek naar een Sinterklaasactiviteit die wel coronaproof is. Daarmee willen ze de ondernemers in Deurne extra in de kijker zetten. Het resultaat daarvan is de allereerste digitale Sinterklaaszoektocht van Deurne.

De Sint heeft hulp nodig

Schepen voor jeugd Elke Brydenbach is enthousiast:

Hier in Deurne zijn we super blij en opgelucht dat de Sint ook in deze bizarre periode de brave kindjes van Deurne een bezoek komt brengen. De goedheilig man man liet me wel weten dat hij door de coronacrisis een beetje in de war is en de voorbereidingen naar 6 december wat moeizaam verlopen.

Maar niet getreurd… ‘Dees is wel Deurne’, ons district weet van aanpakken! Samen met onze handelaars gaan we de Sint helpen en uiteraard rekenen we hierbij op de steun van onze Deurnese kinderen!

Via www.sinterklaasdeurne.be kunnen kinderen de Sint helpen met zijn zoektocht naar Piet en zijn paard. Door alle vroegtijdige verlichting is de Sint in de war: hij weet niet meer waar zijn trouwe Hulppiet en zijn paard zijn gebleven.

QR-codes scannen

Bij verschillende handelaars in Deurne-Noord en -Zuid hangen QR-codes, die kinderen kunnen scannen. Als ze die code gescand hebben, krijgen ze een opdracht van de Sint. De oplossing van de opdracht brengt de kinderen naar de volgende handelaar.

Voorzitter van de winkelvereniging Alain Hoeckx legt uit:

Vanuit de winkelvereniging proberen we zo veel mogelijk te promoten dat mensen lokaal kopen. De ondernemers van Deurne hebben het zeer zwaar. De tweede lockdown hakt er écht in.

Met deze actie willen we de ouders met hun kinderen letterlijk tot aan de voordeur van de handelaars brengen. Zo kunnen de lokale handelaars hen op het pad van de zoekwandeltocht inspireren voor aankopen tijdens de feestdagen.

Praktisch

Het traject in Deurne-Noord gaat van de Turnhoutsebaan naar de Gallifortlei langs de Frank Craeybeckxlaan om vervolgens opnieuw via de Turnhoutsebaan te eindigen bij het Cogelsplein.

Deelnemende ondenemers in Deurne Noord:

Het traject in Deurne Zuid bevind zich volledig op de Herentalsebaan. Van het Mestputteke tot begraafplaats Silsburg.

Deelnemende ondenemers in Deurne Zuid:

Vanaf maandag 23 november tot 5 december (pakjesavond) kunnen kinderen onder begeleiding van hun ouders de Sinterklaaszoektocht doen.

www.sinterklaasdeurne.be