deurne leeft frank craeybeckxlaan participatie workshops bewoners handelaars
04.06.2022

District Deurne wil de Frank Craeybeckxlaan en de Te Couwelaarlei omvormen tot aantrekkelijke en veilige straten, die bijdragen aan een bruisend centrum in Deurne.

Van november 2020 tot augustus 2021 werden drie tijdelijke pleintjes gecreërd om de drukke verkeerscirculatie te doorbreken en meer ontmoetingsruimte te krijgen. In april 2021 nodigde wijkoverleg de bewoners, handelaars en passanten uit om een bevraging in te vullen over deze tijdelijke inrichting. Er werd veel informatie verzameld over de effecten van deze inrichting, zowel bij buurtbewoners en handelaars als bij verkeersdeskundige diensten. De resultaten van de bevraging kunnen via deze link bekeken worden.

District Deurne focust zich nu op de definitieve heraanleg van de straat.

Participatieworkshop op dinsdag 7 juni

Het projectteam nodigt bewoners en handelaars van de Frank Craeybeckxlaan en de Te Couwelaarlei uit voor een participatiemoment dat doorgaat in de vorm van een workshop. Deelnemers gaan hierbij concreet aan de slag en denken mee na over de inrichting van de straten. Het ontwerpteam gebruikt deze input vervolgens om het ontwerp verder uit te werken, rekening houdend met de opgelegde randvoorwaarden.

Buurtbewoners kregen in mei 2022 een oproepingsbrief (zie onderaan) om mee te doen en zich vooraf in te schrijven. Inschrijven kon tot en met maandag 30 mei 2022.

Vragen?

wijkoverleg.deurne@antwerpen.be of 03 338 45 76